Notícies

Proposta pels cineclubs federats de la provincia de Barcelona. “Palestina batega”

Us fem arribar una proposta de programació dirigida inicialment a cineclubs de la província de Barcelona: un cicle de cinema palestí subvencionat per la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Es tracta del cicle PALESTINA BATEGA, una iniciativa que ja es va dur a terme l’any 2019 impulsada per l’Associació Catalana per la Pau, amb la col·laboració de So de Pau i la Federació Catalana de Cineclubs.

Us oferim un catàleg de tres pel·lícules palestines a programar gratuïtament al vostre cineclub. Adjuntem fitxa de cada una d’aquestes pel·lícules.

Condicions:
El cineclub interessat en participar en el projecte haurà d’escollir una de les tres pel·lícules. Només es podrà programar una projecció a cada cineclub.

Participaran en aquest cicle els sis primers cineclubs que contestin.

Totes les projeccions s’han de programar entre el 30 de gener i el 13 de febrer de 2022.

Les pel·lícules vindran acompanyades de foristes de les entitats Associació Catalana per la Pau i So de Pau per presentar-les i dinamitzar el debat posterior, si s’escau.Si necessiteu més informació no dubteu en contestar a aquest mail per preguntar-nos. Esperem que sigui del vostre interés.

A continuació us deixem amb una mica d’informació les tres pel·lícules proposades:

1-    “3000 nits” de Mai Masri. Palestina. 2015. 103 minuts. VOSC.
Inspirada en una història real i rodada en una presó, 3000 nits explica la història d’una mestra palestina recent casada que va ser detinguda sota falses acusacions i empresonada en una presó israeliana on va donar a llum al seu fill. A través la seva lluita per pujar el seu fill darrera els barrots, la pel·lícula traça el viatge d’una jove mare ple d’esperança, resiliència i supervivència contra tot pronòstic.

2-    “Fedayin: el combat de George Abdallah” del Collective Vacarme. França. 2020. 81 minuts. VOSC.
Es tracta d’un documental estrenat recentment fet per un col·lectiu francès per a donar a conèixer la història de Georges Abdallah, el pres polític més antic d’Europa. Un palestí que resta tancat a una presó francesa,  tot i que el 1999 s’havia decretat la seva llibertat. La pel·lícula està molt ben documentada, el context molt ben explicat i també mostra una realitat palestina i una part de la història del seu moviment d’alliberament nacional poc coneguda.
Ressenya  a vilaweb

3-    “Ibrahim: un destí per definir de Lina Al Abed”. Líban, Palestina, Qatar, Dinamarca, Eslovènia. 2019. 75 minuts. VOSC.
En aparença Ibrahim Al Abed era un pare de família palestí ordinari amb una feina ordinària resident a Damasc. Però Ibrahim també era Rashid, membre secret del grup Abu Nidal, també conegut com el Consell Revolucionari, una facció militant palestina. El 1987 va desaparèixer, abandonant la seva dona i cinc fills, un dels quals era Lina Al Abed, directora d’aquest documental.

Leave a comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *