General

MIRADOCS. 17 a 26 gener 2018

Un any més a La Casa Elizalde es celebra la mostra de cinema documental Miradocs organitzada pel Cineclub Barcelona Espai de Cinema. El Miradocs 2018 manté les línies encetades en anys anterior sense perdre mai de vista la ciutat de Barcelona o els vincles que els autors dels documentals tenen amb ella.

Un valor afegit del Miradocs que no ens cansarem mai de destacar és la importància que donem a la formació de públics. La interacció entre els espectadors i els directors o membres dels equips que ens acompanyaran a totes les sessions és un dels nostres principals objectius des de la 1ª edició i el públic ens ha demostrat sobradament que és una de les coses que més valoren.

El Miradocs 2018 manté una estructura molt semblant a la d’edicions passades i comença amb la proposta del documental escollit per Barcelona Espai de Cinema: 25 Cines/seg, un documental que ens enfrontarà cara a cara, a través d’un vell cinema, amb la transformació, a vegades traumàtica, de les noves formes de representació i maneres de “mirar” el cinema. La segona sessió, del Màster Documental de la UAB, ens endinsarà en tres històries que ens mostraran tres realitats socials diverses amb aproximacions visuals ben diferents i acabarem la primera setmana amb la sessió dedicada a la comunitat “Retines” que ens mostrarà les obres millor valorades dels premis Retines 2017.

Les projeccions de la segona setmana continuaran amb les sessions de dues escoles de cinema: L’ESCAC i l’ECIB en aquest ordre. Els treballs d’ambdues escoles posaran de manifest l’alt potencial dels estudiants de cinema de la nostra ciutat. L’ESCAC amb un documental sobre els percebeiros gallecs i l’ECIB amb tres curts que es mouran entre els límits de la reflexió sobre la banalitat humana i l’enfrontament personal davant la mort.

La classe magistral d’enguany anirà a càrrec de Pere Alberó, director acadèmic de l’ECIB, que ens parlarà de com les coses del nostre voltant es poden convertir en material per a una pel·lícula i per acabar, la darrera sessió “El documental preferit Paco Poch” no serà altre que la magnífica Innisfree de Jose Luis Guerin.

Com cada any atorgarem el Premi Miquel Porter i Moix al millor treball d’escoles projectat durant la mostra. El premi està patrocinat per l’Associació d’Amics d’en Miquel Porter i Moix, per la federació Catalana de Cineclubs. La selecció del guanyador vindrà de la mà d’un jurat de cineclubistes catalans.

Coorganitzadors: La Casa Elizalde i Barcelona Espai de Cinema

Coordinació de les sessions i textos: Lourdes Feixa, Emma Fernández, Olga Iglesias i Laura Marino, membres del cineclub Barcelona Espai de Cinema (BEC).