Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Federació Catalana de Cineclubs :: Notícies

Titular notícies

Dissabte 8 Juny 2019
Un any més, la FCC enceta una col·laboració amb El dia més curt per portar el curtmetratge a les sales cineclubistes.

Us proposem que els us sumeu a la celebració de EL DIA MÉS CURT tal i com vam fer des del principi. Ja portem 7 anys celebrant-ho junts! 
Proposem fer arribar curtmetratges que han passat pels nostres festivals de cinema, seleccionats i guanyadors dels millors festivals de cinema internacionals, tots el v.o. subtitulats al català o castellà.
 
DIES: Enguany ja ho fixem i ho celebrarem el 21 de desembre. Pot ser dins del 2- a finals de desembre 2019 (preferiblement al voltant del 21/ desembre). Acte central: 21 desembre al CCCB

PROGRAMES OFICIALS: Al voltant dels 80 minuts / vo subtitulat català / castellà , exceptuant la infantil que seria al voltant de 60' . 
 • Junior Beat ( a partir 3 anys) El cinema creatiu per fer somiar els més petits de la casa. Curts d’animació i d’imatge real que han emocionat milers de joves espectadors arreu del món. Medi ambient, fantasia, drets humans, valors de l’esport… amb l’objectiu d’entretenir i educar, estimular la imaginació i despertar l’esperit crític. Amb pel·lícules procedents d’alguns dels festivals membres de la Catalunya Film Festivals
 • Perles (a partir de 16-18 anys) El tradicional programa dedicat a recuperar grans joies del format . Pdt. determinar 
 • Km 0- ( a partir 16-18  anys) curts catalans aquest any  donat que MArvin&Wayne cumpleixen 10 anys, hem encarregat una selecció dels curts del seu catàleg feta als directors del FEC Festival. 
 • Bandarra! - ( a partir 16-18 anys) Riguem! Aquest any riem de tot: de les desgràcies alienes i del ridícul del nostre ésser, fantasiem amb donar la volta als tòpics i encamellar tots aquells que no riuen mai. La Bandarra es la sessió més gamberra, els curts més divertits i passats de volta. Amb pel·lícules procedents d’alguns dels festivals membres de Catalunya Film Festivals .

ENVIAMENT ELEMENTS DE DIFUSIÓ UNITARIS:
 • Facilitem material difusió: ( no impressió)
 • Cartells genèric ( per adaptar a cada espai)
 • Espot ( genèric amb logos)
 • Xarxes socials (FB/TW)
 • Imatges/Tràilers pel.lícules
 • Programació de cada sessió ( imatges/sinopsis)
 • Programa de màLINK AMB DESCÀRREGA DELS CURTS a projectar . ( enviament 15/ de novembre) 
 
PREMSA: Aquest any farem un reforç de premsa a TERRITORI. ( NdP...) amb una agència de comunicació
PATROCINI: Estem treballant marques per si podem gestionar "producte" gratuït a certs espais
TARIFES: Gratuít per la província de Barcelona. 

            · 1 sessió: 85€
             · 2 sessions: 150€
             · 3 sessions: 220€
             · 4 sessions: 290€
 
Ens encantaria que el major nombre cineclubs es sumés a l’esdeveniment internacional.Esperem les vostres noticies i restem a la vostra disposició per a qualsevol aclariment o informació complementària. Us podeu posar en contacte amb la nostra oficina. 932890562. olga@federaciocatalanacineclubs.cat

 

Divendres 31 Maig 2019
Com ja és habitual, la FCC organitza una nova trobada de programadors de cineclubs

El programa de la JORNADA DE PROGRAMADORS de la FEDERACIÓ CATALANA DE CINECLUBS que hem programat pel proper 15 de juny a Granollers.La Jornada està coorgantizada per la FCC i el Cineclub de l'Associació Cultural de Granollers.

L'horari de la matinal serà de 10:00 a 14:00.

ORDRE DEL DIA
 • 10:00 REBUDA CINECLUBISTES
 • 10:15:PRESENTACIÓ DE LA JORNADA
 • 10:30 VISIONAT D'UNA PEL·LÍCULA: THE BREADWINER de Nora Twomey  (Distribuïdora: El Sur)
 • 12:10-12:40 (aprox) ESMORZAR ofert pel CINECLUB DE L'ASSOC CULTURAL DE GRANOLLERS
 • 12:40 XERRADA SOBRE LA FILMOXARXA/altres propostes de programació/ EXPOSICIÓ 40è ANIVERSARI FCC/ col·laboració DIRIGIDO POR
 • 14:30 FINALITZACIÓ MATINAL
DINAR
(Amb el suport de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural)

Divendres 31 Maig 2019
Sessions de la #FilmoXarxa del mes de març
 •  
 • 02/06/2019 CINECLUB MANRESA.-  ENEMIC DE CLASSE 1 BD VOSC AUDITORI PLANA DE L'OM Carrer del Born- 08241 Manresa 18:30H
 • 06/06/2019 CINECLUB LA SEU D'URGELL.- EL FILL DE JOSEP.- 1 BD VOSC CINEMES GUIU Sala 2, Avda. Salòria, 55 - 25700 La Seu d'Urgell 22 h
 • 20/06/2019 CINECLUB GEGANTERS DE TAVERTET.- LA PIEL QUEMADA 1 BD VOE SALA POLIVALENT AJUNTAMENT DE TAVERTET Carrer de Jaume Balmes, 1, 08511 Tavertet. 20 h
 • 22/06/2019 CINECLUB CINEMA DEL DIABLE MARTORELL.- PLAY 1 BD VOSC CASA CULTURA DE LA VILA Carrer Francesc Santacana, num 13; 08760 Martorell 18:30h
 • 27/06/2019 CINECLUB LA RÀPITA.-  ST CARLES DE LA RÀPITA.- ESSENTIAL KILLING 1 BD VOSC AUDITORI SIXTO MIR C/ Vall de Safan, 72 – 43540, Sant Carles de la Ràpita 20:30H

Divendres 24 Maig 2019
El jurat cineclubista que atorgarà el Premi Miquel Porter al concurs de curtmetratges El Rotllo d'en Roig organitzat pel cineclub Sala 1 de Vilanova i la Geltrú serà:
 • Sergi Calle del Cineclub Vic
 • Tariq Porter del Cineclub La Garriga i president de la Federació catalana de cineclubs
 • Anna Poch del Cineclub Sala 1 de Vilanova i la Geltrú
El premi està organitzat per la Federació catalana de cineclubs i l'Associació d'amics de Miquel Porter amb una dotació de 150 euros pel premi. El cineclub us facilitarà el diploma del premi que haureu d'omplir i signar.

Més info

Dissabte 18 Maig 2019
Us informem que hem encetat un acord de col·laboració entre la Federació catalana de cineclubs de i la revista cinematogràfica "Dirigido por...". Estem molt contents d'aquesta convivència, ja que ens permetrà tenir un altaveu de referència tant per les activitats de la FCC com per a la de tots els cineclubs federats.  "Dirigido por..." és una històrica revista de crítica especialitzada que es publica ininterrompudament a Barcelona des de 1972. De tirada mensual, en els seus 47 anys d'existència ha publicat una ingent quantitat de crítiques, estudis i monografies sobre cinema, convertint-la en un referent cultural del país. Des de fa un any ha posat en marxa la versió digital de la revista, per tal de que pugui ser consultada online i per recuperar també tot el seu arxiu històric. Aquesta versió online funciona mitjançant un sistema de subscripció similar a la versió en paper.

Considerem que és molt important que mitjans com aquests segueixin la seva activitat de difusió cinèfila, pel què volem ajudar-nos mútuament, a partir d'una sèrie d'aspectes beneficiosos per a tots:

DIFUSIÓ DE L'ACTIVITAT DE LA FCC I CINECLUBS FEDERATS
La revista en paper té una secció anomenada Travelling on informen de l'actualitat cinematogràfica, sobretot la relacionada amb filmoteques, productores o projectes. Amb l'acord, la revista publicarà cada mes un parell de notícies en la mateixa revista sobre activitat rellevant de la Federació i/o cineclubs federats. 
S'activarà la versió online de Travelling, on es publicarà un nombre més rellevant de les activitats relacionades amb la FCC i els cineclubs federats. Aquestes notícies seran després promocionades a través de la xarxa gràcies al sistema de blog. 
S'insertarà un banner de patrocini a la revista online, amb un enllaç directe a la web de la Federació.

DESCOMPTE PER A CINECLUBS EN LA SUBSCRIPCIÓ A LA REVISTA
Els cineclubs federats interessats poden adquirir una subscripció en paper i una online amb una oferta conjunta de 72 € l'any. Amb aquest finançament es podrà muntar la secció Travelling online.A més, cada mes "Dirigido por..." publicarà una o dues crítiques en obert sobre films que puguin ser d'interès per als diferents cineclubs.

Us animem doncs a subscriure-us per a gaudir de continguts cinematogràfics de qualitat i ajudar en l'obertura d'aquest nou i interessant canal de difusió.
 

Feed RSS de notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016