Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Federació Catalana de Cineclubs :: Notícies

Titular notícies
Divendres 24 Maig 2019
El jurat cineclubista que atorgarà el Premi Miquel Porter al concurs de curtmetratges El Rotllo d'en Roig organitzat pel cineclub Sala 1 de Vilanova i la Geltrú serà:
  • Sergi Calle del Cineclub Vic
  • Tariq Porter del Cineclub La Garriga i president de la Federació catalana de cineclubs
  • Anna Poch del Cineclub Sala 1 de Vilanova i la Geltrú
El premi està organitzat per la Federació catalana de cineclubs i l'Associació d'amics de Miquel Porter amb una dotació de 150 euros pel premi. El cineclub us facilitarà el diploma del premi que haureu d'omplir i signar.

Més info

Dissabte 18 Maig 2019
Us informem que hem encetat un acord de col·laboració entre la Federació catalana de cineclubs de i la revista cinematogràfica "Dirigido por...". Estem molt contents d'aquesta convivència, ja que ens permetrà tenir un altaveu de referència tant per les activitats de la FCC com per a la de tots els cineclubs federats.  "Dirigido por..." és una històrica revista de crítica especialitzada que es publica ininterrompudament a Barcelona des de 1972. De tirada mensual, en els seus 47 anys d'existència ha publicat una ingent quantitat de crítiques, estudis i monografies sobre cinema, convertint-la en un referent cultural del país. Des de fa un any ha posat en marxa la versió digital de la revista, per tal de que pugui ser consultada online i per recuperar també tot el seu arxiu històric. Aquesta versió online funciona mitjançant un sistema de subscripció similar a la versió en paper.

Considerem que és molt important que mitjans com aquests segueixin la seva activitat de difusió cinèfila, pel què volem ajudar-nos mútuament, a partir d'una sèrie d'aspectes beneficiosos per a tots:

DIFUSIÓ DE L'ACTIVITAT DE LA FCC I CINECLUBS FEDERATS
La revista en paper té una secció anomenada Travelling on informen de l'actualitat cinematogràfica, sobretot la relacionada amb filmoteques, productores o projectes. Amb l'acord, la revista publicarà cada mes un parell de notícies en la mateixa revista sobre activitat rellevant de la Federació i/o cineclubs federats. 
S'activarà la versió online de Travelling, on es publicarà un nombre més rellevant de les activitats relacionades amb la FCC i els cineclubs federats. Aquestes notícies seran després promocionades a través de la xarxa gràcies al sistema de blog. 
S'insertarà un banner de patrocini a la revista online, amb un enllaç directe a la web de la Federació.

DESCOMPTE PER A CINECLUBS EN LA SUBSCRIPCIÓ A LA REVISTA
Els cineclubs federats interessats poden adquirir una subscripció en paper i una online amb una oferta conjunta de 72 € l'any. Amb aquest finançament es podrà muntar la secció Travelling online.A més, cada mes "Dirigido por..." publicarà una o dues crítiques en obert sobre films que puguin ser d'interès per als diferents cineclubs.

Us animem doncs a subscriure-us per a gaudir de continguts cinematogràfics de qualitat i ajudar en l'obertura d'aquest nou i interessant canal de difusió.
 

Dissabte 18 Maig 2019
Programació maig - juny 2019

On es pot veure el cinema més audaç, personal i transgressor?
Als festivals, l’espai privilegiat que possibilita que siguin visibles les pel·lícules més innovadores i més radicals. Cineclub t’aproparà novament a la programació d’alguns dels festivals més imprescindibles del nostre país.

I així, podrem veure el llargmetratge guanyador del CLAM (Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya), una garantia de coherència i de qualitat. També gaudirem de l’oportunitat excepcional de descobrir Nuestro tiempo, el darrer llargmetratge de Carlos Reygadas, un dels autors més potents i iconoclastes del panorama actual, un dels films estrella del D’A, un certamen que segueix apostant pel cinema d’autor més brillant i visionari.

Una de les cintes més esperades del Docs Barcelona arribarà també a Manresa, Avec un sourire la revolution, un testimoni canadenc sobre el procés català. S’afegirà a la festa el BCN Film Fest, que ens portarà un dels plats forts de la temporada, Rojo, un thriller polític argentí.

I per arrodonir la temporada, Cineclub serà l’aparador de nous talents de casa nostra. Jordi Salvador ens presentarà la seva opera prima (La vida sigue igual, una producció absolutament independent), mentre que Visuals ens oferirà els curtmetratges de dos altres joves cineastes: Isabel Casanova (Sex Shop) i Marc Baylina (Tu).

No t’ho pots perdre!

Consulta tota la programació en PDF aquí.

Divendres 10 Maig 2019
Yvonne Rainer responia a Jean Luc Godard: “No només s’ha de fer cinema polític: s’ha de fer políticament”. A partir d’aquesta premisa, el cicle Mirades 'D'allò personal a allò polític' vol donar veu a les persones anònimes, i especialment a les dones, que des de diferents espais i èpoques lluiten per canviar les seves realitats i construir un món més just. Al finalitzar cada pel·lícula hi haurà un col·loqui dinamitzat pel Cineclub BEC, Barcelona Espai de Cinema.

Caras y lugares (Visages villages) Dimarts 14 de maig a les 19h
Agnès Varda, JR França | 2017 | 89 min | VOSE Agnès Varda i el fotògraf i artista urbà JR, recorren França amb una furgoneta per donar veu i visibilitzar les persones anònimes que habiten la França rural. Penúltim documental d’Agnès Varda, coneguda com l’àvia de la Nouvelle Vague i com una de les pioneres del cinema feminista.

Presentació del cicle “D’allò personal a allò polític” A càrrec de Mireia Iniesta, actriu, crítica de cinema i professora de l’escola de cinema Educa la mirada.

El gran vuelo Dimarts 28 de maig a les 19h
Carolina Astudillo Espanya | 2014 | 60 min | VO El documental narra la història de la militant del Partit Comunista Clara Pueyo Jornet que va fugir de la presó de Les Corts de Barcelona als primers anys de la dictadura franquista. Com la Clara, moltes dones de l’època lluitaren per la seva llibertat en una societat que tractava de reprimir-les.

Todas las mujeres que conozco Dimarts 11 de juny a les 19h
Xiana do Teixeiro Espanya | 2017 | 71min | VOSE En tres converses reveladores amb amigues, col·laboradores i estudiants de secundària, la directora busca articular un discurs sobre la por que no fomenti la por, un discurs sobre la violència que no resulti violent. Cinema directe i horitzontal que és, sobretot, una història de sororitat universal.
 

Dimarts 7 Maig 2019
Aquesta és una convocatòria per participar com a jurat cineclubista al Concurs de Curtmetratges El Rotlle d'en Roig organitzat pel cineclub Sala 1 de Vilanova i la Geltrú i atorgar el premi Miquel Porter del cineclubisme català. CONTESTEU ABANS DEL 20 DE MAIG.  A juliolamana@federaciocatalanacinreclubs.cat
http://elrotllodenroig.wix.com/elrotllodenroig

El jurat haurà d'anar a Vilanova i la Geltrú el dissabte 29 DE JUNY on el jurat podrà deliberar allà mateix (havent fet la visualització a casa seva). El cineclub us convidarà a sopar i després es farà l'entrega de premis.

Calendari:
  • 23-26 maig: El cap de setmana de rodatges
  • 27-31 maig: s'envia un enllaç d'una llista de reproducció privada de Youtube als membres del jurat Miquel Porter.
  • 29 juny: Festa d'en Roig. Projecció, sopar a la fresca i entrega de premis. El jurat ha de venir aquest dia. Estarà convidat al sopar però no hi ha pressupost per allotjament. Tot i això, el cineclub Sala 1 us ajudaria a buscar un lloc per dormir si calgués.
Aquest premi està organitzat per l’Associació d’amics de Miquel Porter i per la FCC. Té una dotació de 150€

Necessitem dues persones, la tercera serà un integrant del cineclub Sala 1

http://federaciocatalanacineclubs.cat/ca/premimiquelporterimoix.html

Feed RSS de notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016