Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Federació Catalana de Cineclubs :: Notícies

Titular notícies
Dimarts 5 Novembre 2019
Aquest cap de setmana tindrà lloc la XIV Trobada de cineclubs dels Països Catalans amb 23 cineclubs inscrits:

Cineclub de l'Associació d'Enginyers de Barcelona, Cineclub Amics del cinema de la capital del cava de Sant Sadurní d'Anoia, Cineforum Vitraris de Vidreres, Cineclub Adler Lloret de Mar, Cineclub Link Altafulla, Cineclub Vic, Cineclub El Casal de Mollet, Cinema del Diable de Martorell, Cineclub Xicsnèfils de Cerdanyola del Vallès, Cineclub Ateneu Igualada, Cineclub La Seu d'Urgell, Cineclub del Centre de Lectura de Reus, Cineclub Olot, Cineclub Barcelona Espai de Cinema, Club Cinema Castellar de Castellar del Vallès, Cineclub Sabadell, Cineclub AC Granollers, Cineclub Bigues i Riells, Cineclub La Garriga, Cineclub Manresa, Associació Col·lectiu Hybris (Olot), Cineclub dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes, Cineclub 39 escalons de Manacor, Cineclub Cercle Artístic de Barcelona, Cineclub Pessic de Dénia i Cineclub Valls

L'acte està organitzat pel Cineclub del Centre de Lectura de Reus que compleix 50 anys i la Federació catalana de cineclubs que enguany fa 40 anys

L'agenda de treball és la següent:

XIV JORNADA DEL CINECLUBISME CATALÀ
Reus, 9 de novembre de 2019

Cineclub del Centre de Lectura de Reus

PROGRAMA

Dissabte 9
ESPAI: Centre de Lectura de Reus (C/ Major, 15)

· 10:00 Benviguda als cineclubistes + esmorzar
· 10:15 Presentació dels cineclubistes
· 10:30 Assemblea General de la Federació Catalana de Cineclubs
· 12:30 Descans
· 13:00 - 14:00 FilmoXarxa. Amb la presènia de la Filmoteca de
Catalunya, presentació l'estat del projecte i s'obrirà un torn de preguntes

ESPAI: Restaurant «Vermuts Rofes» (C/ Sant Miquel, 4)
· 14:30 Dinar (Preu Menú 25€) / Nomenament del Soci d'Honor

ESPAI: Centre de Lectura de Reus (C/ Major, 15)
· 17:00 - 19.00 Presentació de la oferta de cursos i tallers de la FCC.
Taller pràctic d'Efectes especials, a càrrec d'Artur Díaz

ESPAI: Teatre Bartrina (C/ Major, 15 / Plaça del Teatre, 1)
· 21:00 MEMORIMAGE. Sessió de cloenda, lliurament de premis i
projecció de la pel·lícula guanyadora. Entrada gratuïta.

Dimarts 5 Novembre 2019
La Federació de Catalana de Cineclubs i la Cooperativa Promotora de Mitjans Audiovisuals, Drac Màgic, treballem plegats per a oferir cinema familiar, de qualitat, tranquil i en català. La FCC ha fet un acord amb el programa Pack Màgic de l'associació Drac Màgic. Els termes tenen en compte el fet de treballar plegats per a difondre la cultura cinematogràfica, per atendre amb cura l'audiència infantil.

Hi ha preus especials als membres de la federació. S'inclou gratuïtament el material pedagògic de cadascuna de les pel·lícules.

En el marc del treball d’ambdues entitats dedicades a fomentar la cultura cinematogràfica, presentem una oferta especial de Pack Màgic especialment adreçada a Cineclubs, com una eina més adreçada a recuperar el plaer i l’hàbit d’anar al cinema amb la família i fem d’aquest fet una experiència constructiva i memorable.

Pack Màgic proposa una selecció de cinema infantil, tranquil i en català. Una selecció de pel·lícules  de producció internacional que destaquen per la seva narrativa i diversitat visual.

Pensem amb els nens i nenes, dels més menutsals més grans, i seleccionem pel·lícules que són adients a les seves característiques, capacitats i sensibilitats.

Pensem amb les famílies que valoren la qualitat cultural de les activitats de lleure dels seus fills i filles i que els volen acompanyar en la descoberta del món del cinema. Dissenyem programes i els complementem amb diferents materials de comunicació concebuts per incentivar la curiositat sobre cada títol.

Pensem amb les escoles i oferim la possibilitat de, juntament amb els cinemes, de fer  sessions escolars o de muntar programes específics per a escoles que incloguin tallers i altres activitats.

Per més informació sobre preus i títols poseu-vos en contacte amb la nostre oficina. olga@federaciocatalanacineclubs.cat o al

Dilluns 4 Novembre 2019
El Cineclub del Cercle presenta una sessió extraordinària amb motiu del seu 10è aniversari

LLANTERNA MÀGICA
un espectacle de 
SERGI BUKA
amb l'acompanyament musical de
JORDI SABATÉS

27 de novembre de 2019
dimecres, a les 19 h
.
entrada lliure
Reial Cercle Artístic
C/ Arcs, 5
Barcelona
 

Dilluns 4 Novembre 2019
El Premi Miquel Porter i Moix de la Federació catalana de cineclubs al Festival Gollut del Cineclub dels amics del cinema de la Vall de Ribes ha estat per  “Arredor do día. Retratos na Terra de Montes” dels CEIP de Tenorio on retraten el dia a dia de la gent la Terra de Montes, Pontevedra

El jurat cineclubista va estar conformat per Jordi Díaz, del Cineclub Amics del cinema de la Vall de Ribes, l'Alex Portoles del Club Cinema Castellar i en Pablo Sancho de la Federació catalana de cineclubs

 

Dilluns 4 Novembre 2019
Aquesta és una convocatòria per participar com a jurat cineclubista al FESTIVAL JULIUS organitzat pel Cineclub Vic i que lliura el Premi Miquel Porter Moix. En aquest enllaç teniu una mica més d'informació del Festival:

El premi Porter i Moix està dotat amb 300 euros, una part del qual paga la Federació Catalana de Cineclubs i la resta Cineclub Vic. (El premi té aquest import per igualar-se a altres premis del certamen).

El Festival Julius es celebrarà entre el dimarts 26 de novembre i el diumenge 1 de desembre i inclou el concurs de curtmetratges, sessions especials de cinema i altres activitats. Entre divendres i dissabte es fan diversos passis dels curts i dissabte al vespre es fa la gala de cloenda on es lliuren els premis.

El Julius és un concurs en què els curtmetratges han de basar-se en un tema obligatori. Al final de cada edició es dona el tema i els i les participants tenen un any per fer un curt. El tema obligatori d'aquesta edició és Moby Dick.

La tasca del jurat Miquel Porter i Moix dels cineclubs consistirà en:

Assistir el dissabte 30 de novembre al migdia a un dinar on es deliberarà i s'atorgarà el premi al millor curt. Cineclub Vic paga el dinar i pot ajudar a pagar alguna despesa de transport si és necessari.

Uns dies abans enviarem un enllaç als curts a través d'Internet per tal que el jurat els pugui veure abans. Un cop decidit el premi, el jurat té la tarda lliure però ens agradarà si algun membre es pot quedar a la gala de cloenda per fer el lliurament del premi al curt guanyador.

Esperem les vostres candidatures abans del proper dilluns 18 de novembre. Es necessiten dues persones, la tercera serà un integrant del Cineclub Vic.

Per a més informació podeu contactar amb Sergi Calle de Vic al correu info@cineclubvic.com o bé visitar el web www.festivaljulius.com 

Esperem les vostres candidatures!

Feed RSS de notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016