Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Federació Catalana de Cineclubs :: Notícies

Titular notícies
Divendres 23 Octubre 2020
Reprenent les activitats al Cineclub del Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià
C/ Pare Miquel de Sarrià 8 08017 Barcelona


- 24 d’octubre. Umberto D. - Director: Vittorio De Sica  - a les 20 h.- 1 de novembre. Arrugas. Director: Ignacio Ferreras - a les 18 h.

- 8 de novembre. Maduixes salvatges / Smultronstället - Director: Ingmar Bergman - a les 18 h.

- 14 de novembre. Amour - Director: Michael Haneke . a les 20 h.

Divendres 23 Octubre 2020
El dia 22 d'octubre 2020 la Mireia Iniesta del 39 escalons Cinemaclub de Manacor va estar conversant amb en José Luis Guerin. Us deixem el video


Divendres 23 Octubre 2020
FilmoXarxa és una iniciativa que es posa en marxa per ajudar a distribuir per tota la geografia catalana un seguit de films subtitulats en català i que fins ara no han trobat acollida dins dels circuits comercials habituals.

El catàleg de la FilmoXarxa consta entre d'altres de pel·lícules que han estat presentades a festivals prestigiosos. En aquest nou catàleg s'han diversificat els gèneres i temes, buscant arribar a un públic més divers i encara que continua tenint cabuda filmografies ja consolidades a les nostres pantalles, com la francesa o la italiana, també es troben d'altres menys habituals com la xipriota, la búlgara o la portuguesa. Aquest catàleg també proposa pel·lícules catalanes i documentals de contingut social o films que pertanyen a l’arxiu de la Filmoteca i que ens permeten descobrir el patrimoni cinematogràfic català.

Aquest mes de novembre tindrem les següents projeccions:

01/11/2020.- FILMOTECA DE CATALUNYA. BARCELONA. ANIARA.  VOSC. 20:00h
05/11/2020.- CINECLUB ADLER LLORET DE MAR. OCAÑA, RETRAT INTERMINENT. VOE. 21:00h
06/11/2020.- CINECLUB OLOT. SENSE DEU. VOSC. 21:30h
06/11/2020.- CLUB CINEMA CASTELLAR. CASTELLAR DEL VALLÈS. RAUF. VOSC. 21:00h
12/11/2020.- CINECLUB SABADELL. AMÉRICA. VOE. 20:00h
13/11/2020.- FILMOTECA DE CATALUNYA. ANIARA. VOSC. 20:00h
19/11/2020.- CINECLUB ADLER LLORET DE MAR. LOS TARANTOS. VOE. 21:00 h
21/11/2020.- CINECLUB AMICS DEL CINEMA DE LA VALL DE RIBES. ANIARA. VOSC. 19 h
22/11/2020.- CINECLUB MANRESA. SCHNEIDER. VOSC. 18:30 h
27/11/2020.- CLUB CINEMA CASTELLAR CASTELLAR DEL VALLÈS. AMÉRICA. VOE. 21:00h

Divendres 9 Octubre 2020
“Mons inventats molt reals”
Cicle de ciència ficció cinematogràfica


Una de les tasques principals de la Federació catalana de cineclubs és la formació de públics. Al mateix temps que difonem la història i l'estètica del cinema, ens agrada aprofitar els debats cinematogràfics per abordar qüestions del present més immediat. Per aquest motiu, hem decidit juntar esforços amb la biblioteca de Vallirana Josep Maria López-Picó i oferir a les persones usuàries de biblioteques públiques un cicle de sis pel·lícules de ciència ficció.

Quatre d'elles, són adaptacions d'obres literàries escrites per Stanislaw Lem (El congreso), Mary Shelley (El Dr. Frankenstein), Ray Bradbury (Farenheit 451) i Richard Matheson (El increíble hombre menguante). Hem seleccionat les altres dues per diferents motius, però principalment per la condició de referències indispensables del gènere, dirigides per Lars von Trier i Spike Jonze.

Amb l'objectiu d'apropar-nos a tots els públics, hi ha obres de tots els temps, essent la primera de 1931, i hem inclòs una obra d'animació. També, com a part del cicle, s'oferirà una introducció i un col·loqui a càrrec d'especialistes vinculats al cineclubisme. Per últim, totes les pel·lícules són d'accés lliure i gratuït mitjançant la plataforma E-films.


Com funciona? T'hi apuntes?

Divendres 9 Octubre 2020
Des de la Federació catalana de cineclubs (FCC) volem contribuir, mitjançant aquest cicle a càrrec de Mireia Iniesta (docent i crítica cinematogràfica), al coneixement de la història del cinema feminista. El nostre plantejament passa per cinc pel·lícules de totes les latituds, rodades entre 1962 fins el 2019. El corpus triat representa un ampli ventall d'estètiques fílmiques, i aborda temàtiques tan diferents com les sexualitats, el patriarcat, l'amor romàntic, la família i la identitat de gènere, entre d'altres.

Totes les pel·lícules estan disponibles al catàleg de les biblioteques públiques (https://bibliotecavirtual.diba.cat/e-film).

A banda, el cicle també inclou un col·loqui, sobre cada un dels títols, amb la comissària del cicle a la Biblioteca Francesca Bonnemaison
Les xerrades seran en aquest link: https://meet.jit.si/clubdecinemaBonnemaison.

TOTES LES SESSIONS INICIEN A LES 18H

Organitzen: FCC i Biblioteca Francesca Bonnemaison

* Com funciona?

- Cada projecció comptarà amb una una vídeo-presentació feta per Mireia Iniesta, que es penjarà en obert al canal YouTube de la FCC. Una setmana després, tindrà lloc el col·loqui a la biblioteca Francesca Bonnemaison.

- Una setmana abans del col·loqui mira la video-introducció de la pel·lícula al canal de Youtube de la Federació Catalana de Cineclubs.

- Mira la pel·lícula a través d'#eBiblio Catalunya, gratis amb el teu carnet de Biblioteca.

- Participa del col·loqui online a https://meet.jit.si/clubdecinemaBonnemaison

Feed RSS de notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016