Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Notícies :: Festivals :: EL XAVIER CAIRÓ DEL CINECLUB DIÓPTRIA DE FIGUERES ENS EXPLICA EL SEU PAS PER LA MACCA (CASSÁ DE LA SELVA)

Titular notícies

EL XAVIER CAIRÓ DEL CINECLUB DIÓPTRIA DE FIGUERES ENS EXPLICA EL SEU PAS PER LA MACCA (CASSÁ DE LA SELVA)

Divendres 13 Febrer 2015

A la MACCA (Mostra d'animació i curtmetratges de Cassà de la Selva) i organitzada pel Cineclub Vuit i mig s'organitza des de fa ja uns anys la mostra competitiva "Correcurts". Un jurat cineclubista atorga el Premi Miquel Porter al curt que segons el jurat defensa millor la "filosofia cineclub". El jurats estava format per Alex Boix (Cineclub Vuit i mig); Xavier Torrents (Cineclub La Garriga) i Xavier Cairó ( Cineclub Dióptria de Figueres).  El premi va ser per " 8 maneres de veure la MACCA" de la CIA Divina Tramoia.
En Xavier Cairó ens explica el seu pas per la MACCA

CORRECURTS 2015
Els qui hi hem tingut la sort d’assistir-hi d’espectadors o, com en el meu cas, de membre del jurat, us podem assegurar que pocs esdeveniments cineclubistes generen una empatia i una enveja tant sana com els Correcurts de la MACCA, organitzats pel Cineclub 8 1/2 de Cassà de la Selva.

Pels qui no estigueu al cas del seu funcionament, us en faig cinc cèntims. Tres condicions són les d’obligat compliment per admetre-hi un treball : (1) la inclusió en algun moment del curt d’un objecte (enguany, un feix de bitllets de 500 €) i que no serà desvetllat fins el mateix cap de setmana de concurs, (2) l’obligatorietat de ser filmat (en part o del tot) a un espai emblemàtic del poble, en aquesta ocasió la Plaça de la Coma, (i 3) la limitació de durada de 2 minuts per cadascun dels curts a competició. Tots ells hauran hagut de ser pensats, guionats, enregistrats i muntats.... en només 24 hores !!!

Els resultats, tenint en compte totes aquestes premisses  i amb l’afegit de l’absolut ‘amateurisme’ de la totalitat dels seus participants, són totalment enlluernadors. A alguns treballs vam veure-hi reminiscències del cinema de David Lynch (“Un dia et trucaré”), de Jean-Pierre Jeunet o Wes Anderson (“La coma”) i a d’altres un cert laconisme digne del mateix Aki Kaurismäki (“Per descomptat”).

Finalment, el  premi Amics de Miquel Porter i Moix va recaure en el curtmetratge “8 maneres de  veure la Macca”, en el que els seus autors parodiaven a set (que no vuit) cineastes contemporanis dins d’un exercici de síntesi i planificació, tant a nivell de vestuari com de maquillatge i localitzacions, brillant. Noms tant antagònics com Tarantino,  Mel Gibson, Santiago Segura, els germans Wachowski, Albert Serra, Almodóvar, Tim Burton i un convidat sorpresa  no gaire benvingut, desfilen per aquests escassos dos minuts d’aquest treball entremaliat, irònic i, sobretot, tremendament desmitificador.

Tot plegat no seria complet si no donéssim oportú testimoniatge del meravellós fi de festa que suposa la projecció dels diferents curtmetratges a concurs compartint platea amb els responsables de tots ells.  Gairebé dos centenars de persones que gaudeixen i aplaudeixen d’igual manera el seu curt que el de tots els dels seus competidors, sigui quin sigui el resultat i la qualitat  final del seu treball. A l’hora d’anunciar els premis l’expectació és màxima i si, com en el cas d’aquesta edició, el curt guanyador del nostre premi cineclubista coincideix amb el del premi absolut, la il·lusió desemboca en una eufòria totalment desmesurada digna de la de qualsevol agraciat amb un Gaudí, Goya o Oscar.

Llarga vida a la Macca i als Correcurts !

----

----

Últimes Notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016