Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

SESSIONS DE FILMOTECA


La Filmoteca de Catalunya té com objectius, especificats per la nova del Llei de Cinema, la conservació, preservació i difusió del patrimoni audiovisual. La inauguració de les noves seus del Raval, a Barcelona, i del Centre de Conservació a Terrassa, potenciaran aquestes fites sense deixar de banda la col•laboració amb altres entitats que comparteixin activitats adreçades a la difusió de la cultura cinematogràfica i del patrimoni fílmic.

Des del 2005, el conveni establert amb la Federació catalana de cineclubs ens permet arribar a un públic més ampli i, especialment interessat en la cultura cinematogràfica, el cinema d’autor i la formació de nous espectadors a través de sessions dedicades al públic infantil i juvenil.

Aquestes sessions porten el segell de la Filmoteca de Catalunya com a certificat de la denominació d’origen dels materials procedents del nostre arxiu. Les dedicades al peoner Segundo de Chomón han estat de les més celebrades pels més de deu mil espectadors que han participat en 256 sessions programades entre els anys 2005 i 2010 en 30 comarques diferents de tot el territori.

Que un cel•luloide considerat “ranci” sigui objecte de l’atenció del públic contemporani, és l’objectiu de qualsevol Filmoteca i aquestes dades ens omplen de satisfacció. El nostre fons patrimonial, amb les fantasies de Chomón, els documentals de Laya Films durant la guerra civil espanyola o determinats clàssics del cinema català com a col•leccions estrella, és prou ampli per nodrir noves propostes de programació.

Conservar el patrimoni cinematogràfic es garantir la identitat d’un país, però, tot aquest esforç no té sentit sense la seva divulgació. Filmoteca de Catalunya n’assumeix directament una part, però, col•laboracions com la de la Federació catalana de cineclubs ens ajuden a arribar a un públic més ampli de tota la geografia catalana. Si nous espectadors es beneficien d’aquestes sessions i prenen consciència de la importància de preservar les imatges de la nostra història, el sentit d’aquesta activitat serà plenament efectiu.   


Esteve Riambau
Director de la Filmoteca de Catalunya
Barcelona, 20 de juny de 2011

Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016