Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Federació Catalana de Cineclubs :: Notícies

Titular notícies

Divendres 11 Gener 2019
Mostra MIRADOCS19 del Cineclub Barcelona Espai de Cinema

Arriba la 9a edició del cicle Miradocs.BCN Mirades Documentals. Del 23 de gener a l'1 de febrer veurem un total de 17 documentals realitzats per autors residents a la nostra ciutat provinents d'escoles com l' Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), l'Escola de Cinema Independent de Barcelona (ECIB) o la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). 

Comptarem amb una classe magistral de la mà de la guionista Nataliya Kolesova, que ens ajudarà a entendre la importància del guió en la no ficció.  També veurem el documental preferit de Quim Casas, professor i crític de cinema, La plaga de Neus Ballús. I es farà l'entrega del Premi Miquel Porter i Moix al millor treball d’escoles de cinema projectat durant el Miradocs 2019. 

Trobareu aquí la programació


Divendres 30 Novembre 2018
El Cineclub La Seu d'Urgell serà el primer cineclub en programar una pel·lícula de la FilmoXarxa


 

Divendres 30 Novembre 2018
El 20 de desembre a les 20:00 Cineclub Sabadell farà el passi de la versió original restaurada de "VIDA EN SOMBRAS" tal com la volia en Llobet Gràcia (sense censura) i que a Sabadell es va passar el 1948 i dues ciutats més d'Espanya. Tenint en compte que en Llobet Gràcia era de Sabadell per això es farà el 1r passi a la ciutat. O sigui que farà 70anys que no s'ha fet aquest passi.

La intenció de la junta actual és que el passi sigui un reconeixement al director sabadellenc i també els membres de la junta que el 1973 van fer possible treure de l'anonimat en Llorenç Llobet Gràcia i Vida en sombras. Vindrà a fer la presentació en Ferran Alberich
 

Dissabte 10 Novembre 2018
Programació Festival Julius 2018

24 curts originals participen al Festival Julius 2018 de Vic
El Festival Julius 2018 tindrà lloc a Vic del 27 de novembre al 2 de desembre i comptarà amb el concurs de curtmetratges i activitats paral·leles
Del dimarts 27 de novembre al diumenge 2 de desembre Vic acollirà una nova edició del Festival Julius, amb una programació que inclou cinema adult i familiar, xerrades, una classe magistral i l’activitat principal, el concurs de curtmetratges. Enguany s’han presentat 24 curts que adapten el tema proposat per Cineclub Vic, l’entitat organitzadora del festival. En aquesta edició el tema obligatori era el film La nit dels morts vivents, de George A. Romero.

Els curts Julius 2018 es podran veure a l’Espai ETC de Vic en tres passis durant el cap de setmana: divendres 30, a partir de les 20 h i dissabte en un passi matinal a les 10 h i un altre de tarda a les 16,15 h. La programació del festival es pot trobar al web festivaljulius.com.

Festival de curts
Un any més, la collita Julius 18 és variada i diversa. Tot i la capacitat tècnica d’alguns treballs, predominen els curts de tall amateur, creats per equip no professionals però que troben en el Julius un espai creatiu per les seves idees. L’humor negre és present en bona part dels curts, que han sabut donar la volta al tema dels morts vivents per aconseguir històries sagnants però també divertides i que encaixen perfectament en aquest anomenat Esperit Julius.
Hi trobem rostres habituals però també cares noves i alguns casos de directors que han ressuscitat després d’anys sense participar al festival. En aquesta ocasió, 10 dels curts formen part de realitzadors/es de fora de la comarca d’Osona.

6.000 euros en 10 premis
El concurs de curtmetratges compta amb diversos premis, que es lliuraran durant la gala de cloenda del dissabte 2 de desembre. El jurat Julius, format per Miquel Bofill, Rafa Dengrá, Alba Cros, Loles Fanlo i Irene Solanich s’encarregarà de repartir i adjudicar els 7 premis principals, que sumen 5.100 euros de dotació. Un altre jurat, format per membres de tres cineclubs catalans (Isaac Moreno, del Cineclub Alter Cinema de Torelló; Anna Lati, del cineclub Diable de Martorell; i Montse Comerma, de Cineclub Vic) atorgarà el Premi Miquel Porter i Moix dels cineclubs catalans. El premi Sert o no Sert al millor cartell el decidirà el jurat format per Jordi Lafon, Laura Mas i Marcel·lí Gutiérrez –Txelo. Per últim, el públic assistent a les sessions decidirà el premi del públic pitet de bava.

Activitats paral·leles Festival Julius 2018
El Festival comptarà amb diverses activitats paral·leles que giren al voltant del terror i els morts vivents. Totes les activitats són gratuïtes, excepte les sessions de Cineclub de dimarts i diumenge.
La programació començarà aquest dimarts a l’Espai ETC, amb la sessió especial de Cineclub Vic en motiu del Festival Julius amb la projecció de Shaun of The Dead (Edgar Wright, 2004). Una paròdia-homenatge al film original de Romero que encaixa a la perfecció amb l’Esperit Julius. A continuació es farà un brindis i s’inaugurarà l’exposició dels cartells Julius a concurs.
Dijous 29, a les 21h, al Casino de Vic, tindrà lloc una sessió especial del Microvisor. Aquest és un format de debat cinematogràfic en petit format que es celebra cada tres setmanes i en què Cineclub Vic hi col·labora. En aquesta sessió especial en motiu del Julius, Quim Crusellas mostrarà diferents films amb la mort com a desencadenant de l’acció cinematogràfica.
Divendres 30, a les 18 h, James J. Wilson oferirà una classe magistral gratuïta a l’Espai ETC on mostrarà tota la trajectòria del cinema de morts vivents, de La nit dels morts vivents fins a The Walking Dead. Un repàs exhaustiu al gènere explicat de forma divertida (i sagnant) a càrrec d’aquest realitzador audiovisual, especialitzat en cinema de terror.
Durant el divendres a la nit i el dissabte es faran a l’Espai ETC les projeccions de curts i la gala de cloenda amb el lliurament de premis.
Diumenge 2 de desembre, a les 17 h, Cineclub Vic ha dedicat una sessió del seu Cineclub Xic, la programació de cinema infantil i familiar, al Julius. Es projectarà el film Paranorman, una joia d’animació en Stop Motion amb un jove protagonista capaç de parlar amb els morts. Això, que al principi pot semblar una maledicció, li permetrà combatre una invasió zombi al seu poble. A continuació es farà un taller infantil gratuït de Light Painting a càrrec de El Bombetó.

tota la info aquí

Dissabte 10 Novembre 2018
Es van lliurar els Premis al Festival Gollut organitzat pels Amica del cinema de la Vall de Ribes. Aquí els podràs consultar

Un jurat cineclubista va lliurar el premi Miquel Porter que va otorgar al film 72%, del director Lluís Quilez

Por su innovadora forma cinematográfica de explicar a través de unos personajes hieráticos y sin diálogo, el aislamiento, la soledad y la represión que se da lugar en un mundo que se ha convertido árido y hostil, la consecución de un bien escaso como es en este caso el agua, y que remite a un final, por lo menos, con un brote de esperanza, referencia implícita a la ecología ya la preservación medioambiental.


Feed RSS de notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016