Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Federació Catalana de Cineclubs :: Notícies

Titular notícies

Divendres 22 Febrer 2019
El nou film de Paul Schrader, El reverendo, va inaugurar la programació de febrer a maig de 2019. Fins al maig, sí. Perquè degut a unes obres a l´Espai ETC, haurem de tancar durant el mes de juny. Per compensar-ho, hem afegit 4 sessions més en dijous, a les quals els socis i les sòcies de Cineclub Vic hi podran accedir de forma gratuïta presentant el seu abonament.

Podeu consultar la programació de Cineclub al següent enllaç

Divendres 22 Febrer 2019
Seminari
FORMES PERILLOSES
Andrés Duque
Organitza Trentanou escalons cinemaclub


CINEMA ASSAIG, la forma perillosa
“La llei formal més profunda de l'assaig és l'heretgia…” Theodor Adorn

Hi ha qui veu el cinema-assaig més pròxim al cinema experimental que al documental. Hi ha qui considera que el cinema-assaig que prolifera en aquesta era post-moderna de confusió de fronteres, maneres i discursos és fruit d'aquesta mateixa hibridació i potser la seva més alta expressió, tot un horitzó per a l'audiovisual del S.XXI.

1. El cinema-assaig no proposa una mera representació del món històric sinó una reflexió sobre aquest, creant pel camí el seu propi objecte (no es delimita al seguiment d'una realitat pre-existent).

2. El cinema-assaig privilegia la presència de la subjectivitat pensant (ha d'existir una veu recognoscible) i empra una mescla de materials i recursos heterogenis (comentari, metratge d'arxiu, entrevista, intervenció de l'autor) que acaba creant una forma pròpia.

Partint de la meva pràctica audiovisual proposaré sessions que combinen la teoria i la pràctica de situant-nos en l'encreuament de l'experimentació i el registre documental, qüestionant el dispositiu, la naturalesa de les imatges i noves formes de narrar des de la no ficció.

Andrés Duque

ANDRÉS DUQUE (Caracas, 1972). Després de llicenciar-se en periodisme, treballa per a la divisió llatinoamericana de la cadena HBO com a guionista i realitzador de reportatges sobre cinema i cronista de festivals com Cannes, Berlín o Sundance. L'any 2000 es trasllada a Barcelona per cursar el Màster en Documental Creatiu de la Universitat Autònoma de Barcelona. En 2004 dirigeix Ivan Z, un retrat del cineasta de culte Iván Zulueta que, a més de participar en més d'una desena de festivals internacionals, li val la nominació al Goya en la categoria de Millor Curtmetratge Documental.
En 2011 realitza el seu primer llargmetratge, Color perro que huye, estrenat en el festival de Rotterdam i que va obtenir el premi del públic en el festival Punto de Vista de Navarra. En 2012 és un dels cineastes convidats al prestigiós Seminari Flaherty, que se celebra a Nova York. En 2013 rep el Premi Ciutat de Barcelona per la seva pel·lícula Ensayo final para Utopía. També ha obtingut nombrosos premis Oleg y las raras artes (2016), entre ells el premi a la millor pel·lícula del festival francès de cinema documental Cinéma du Reél, on aborda la figura del compositor i pianista Oleg Nikolaevich Karavaichuk. La seva darrera pel·lícula, Carelia: Internacional con monumento (2019) just acaba d'estrenar-se al festival de Rotterdam. A pesar que la seva obra més coneguda s'inscrigui en la pràctica documental, també ha realitzat una quinzena de peces més properes a la videocreació més experimental caracteritzades per l'autoproducció, la no subjecció a formats o durades estàndards i la hibridació genèrica amb peces com puguin ser Landscapes in a truck (2016) o Life Between Worlds Not in Fixed Reality (2008), gravada amb un telèfon mòbil per a la secció Heterodoxias del festival Punto de Vista 2008. Com a docent, Andrés Duque és professor en l'UAB, l'ESCAC, l:ECAM i l'EICTV i com a programador ha estat convidat a programar per Xcèntric Cinema al CCCB de Barcelona, així com a festivals de cinema experimental, entre ells, (S8) Mostra de Cinema Periférico de A Coruña.

Data: 9 de març
Horari: de 11 a 14 h i de 16h a 19h

Lloc: Conservatori de Manacor. Carrer de sa Fàbrica, 2
Durada: 6 hores
Inscripció gratuïta
Places limitades
Certificat d’assistència

Informació i inscripcions:
cinemaclub@39escalons.org


Organitzen: Educa tu Mirada, 39 escalons i Departament de Cultura de l'Ajuntament de Manacor.

Divendres 25 Gener 2019
Aquest any 2019, el Cineclub XISCNÈFILS celebrem el nostre 25 aniversari.
 
Fem 25 anys programant cinema d'autor en versió original i impulsant també el cinema català, cada dijous per la tarda al Teatre Ateneu de Cerdanyola.
 
Per celebrar aquest esdeveniment tan especial, el Cineclub estem preparant una agenda d'activitats (projeccions especials, cinema clàssic, xerrades, taules rodones, visites) que donarem a conèixer durant l'any.
 
Ens agradaria agrair les aportacions de la Federació de Cineclubs de Catalunya i de l'Ajuntament de Cerdanyola en el desenvolupament de la nostra activitat.
 
Animats en continuar 25 anys més, visca el cinema!
 

Divendres 18 Gener 2019

Divendres 11 Gener 2019
Mostra MIRADOCS19 del Cineclub Barcelona Espai de Cinema

Arriba la 9a edició del cicle Miradocs.BCN Mirades Documentals. Del 23 de gener a l'1 de febrer veurem un total de 17 documentals realitzats per autors residents a la nostra ciutat provinents d'escoles com l' Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), l'Escola de Cinema Independent de Barcelona (ECIB) o la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). 

Comptarem amb una classe magistral de la mà de la guionista Nataliya Kolesova, que ens ajudarà a entendre la importància del guió en la no ficció.  També veurem el documental preferit de Quim Casas, professor i crític de cinema, La plaga de Neus Ballús. I es farà l'entrega del Premi Miquel Porter i Moix al millor treball d’escoles de cinema projectat durant el Miradocs 2019. 

Trobareu aquí la programació


Feed RSS de notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016