Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Federació Catalana de Cineclubs :: Notícies

Titular notícies

Dimarts 5 Novembre 2019
La Federació de Catalana de Cineclubs i la Cooperativa Promotora de Mitjans Audiovisuals, Drac Màgic, treballem plegats per a oferir cinema familiar, de qualitat, tranquil i en català. La FCC ha fet un acord amb el programa Pack Màgic de l'associació Drac Màgic. Els termes tenen en compte el fet de treballar plegats per a difondre la cultura cinematogràfica, per atendre amb cura l'audiència infantil.

Hi ha preus especials als membres de la federació. S'inclou gratuïtament el material pedagògic de cadascuna de les pel·lícules.

En el marc del treball d’ambdues entitats dedicades a fomentar la cultura cinematogràfica, presentem una oferta especial de Pack Màgic especialment adreçada a Cineclubs, com una eina més adreçada a recuperar el plaer i l’hàbit d’anar al cinema amb la família i fem d’aquest fet una experiència constructiva i memorable.

Pack Màgic proposa una selecció de cinema infantil, tranquil i en català. Una selecció de pel·lícules  de producció internacional que destaquen per la seva narrativa i diversitat visual.

Pensem amb els nens i nenes, dels més menutsals més grans, i seleccionem pel·lícules que són adients a les seves característiques, capacitats i sensibilitats.

Pensem amb les famílies que valoren la qualitat cultural de les activitats de lleure dels seus fills i filles i que els volen acompanyar en la descoberta del món del cinema. Dissenyem programes i els complementem amb diferents materials de comunicació concebuts per incentivar la curiositat sobre cada títol.

Pensem amb les escoles i oferim la possibilitat de, juntament amb els cinemes, de fer  sessions escolars o de muntar programes específics per a escoles que incloguin tallers i altres activitats.

Per més informació sobre preus i títols poseu-vos en contacte amb la nostre oficina. olga@federaciocatalanacineclubs.cat o al

Divendres 25 Octubre 2019
Ha estat un dia gran del cineclubisme a la Filmoteca de Catalunya. Per partida triple.

En primer lloc perquè tocava la inauguració de l'exposició "Cineclubisme: el públic s'organitza" en commemoració del 40è aniversari de la Federació Catalana de Cineclubs, que fins el 12 de gener intentarà captar l'atenció de qualsevol que passi per la Filmoteca en hores de projecció (o sigui: les tardes de dimarts a diumenge, de 16 a 21h). Panells amb una mica d'informació, fotos, documents i uns 160 minuts de projeccions els espera. L'assistència ha estat majúscula, envaint la gent gairebé tot l'espai i arrasant en un tres i no res l'aperitiu preparat per a l'ocasió: l'èxit ha sorprès la mateixa empresa.


En segon lloc perquè es lliuraven els Premis Nunes de l'Cineclubisme Català, que han Anat a parar a una "Entre dues aigües" (Isaki Lacuesta, 2018) que ha estat nomenada millor pelicula amb producció catalana de l'últim any pels cineclubs federats, a Cineclub Sabadell pel millor fet cineclubista 2018, la recuperació de la pel·lícula "Vida en ombres" (Llobet Gràcia, 1949) i a Imma Merino com a persona relacionada amb el cineclubisme.

J.M. García Ferrer. Comissari de l'expossició i membre del Cineclub de l'Associació d'Enginyers

   

En tercer lloc perquè arrencava la Setmana del Cineclubisme Català (que estarà donant guerra presentant bones pel·lícules el que queda de setmana) i un cicle de pel·lícules molt lligades amb el cineclubisme que acompanyarà l'exposició durant tot el període d'exhibició. I ho feia amb la projecció de "Maduixes salvatges" (Ingmar Bergman, 1957), una pel·lícula que mai està de més revisar una vegada i una altra en bones condicions, com les de la Filmoteca.

J.M. García Ferrer. Comissari de l'expossició i membre del cineclub de l'associació d'Enginyers de Barcelona.
Fotos: Juan Manuel Garcia Ferrer i Jordi Batet Trias

 

Dilluns 14 Octubre 2019

Dilluns 7 Octubre 2019
XIV JORNADA DEL CINECLUBISME CATALÀ
Reus, 9 de novembre de 2019
Cineclub del Centre de Lectura de Reus

PROGRAMA

Dissabte 9
ESPAI: Centre de Lectura de Reus (C/ Major, 15)

· 10:00 Benviguda als cineclubistes + esmorzar
· 10:15 Presentació dels cineclubistes
· 10:30 Assemblea General de la Federació Catalana de Cineclubs
· 12:30 Descans
· 13:00 - 14:00 FilmoXarxa. Amb la presènia de la Filmoteca de
Catalunya, presentació l'estat del projecte i s'obrirà un torn de preguntes

ESPAI: Restaurant «Vermuts Rofes» (C/ Sant Miquel, 4)
· 14:30 Dinar (Preu Menú 25€) / Nomenament del Soci d'Honor

ESPAI: Centre de Lectura de Reus (C/ Major, 15)
· 17:00 - 19.00 Presentació de la oferta de cursos i tallers de la FCC.
Taller pràctic d'Efectes especials, a càrrec d'Artur Díaz

ESPAI: Teatre Bartrina (C/ Major, 15 / Plaça del Teatre, 1)
· 21:00 MEMORIMAGE. Sessió de cloenda, lliurament de premis i
projecció de la pel·lícula guanyadora. Entrada gratuïta.

 

Dilluns 7 Octubre 2019
A Contracorriente Films cedirà tres projeccions al cineclub guanyador del Premi Jose Maria Nunes del Fet cineclubista 2019.

Coneixerem el guanyador el 24 d'octubre a la Filmoteca de Catalunya

Feed RSS de notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016