Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Federació Catalana de Cineclubs :: Notícies

Titular notícies

Dijous 21 Maig 2020

Divendres 28 Febrer 2020
Com cada any, el dia 4 de juny se celebrarà el Dia de l'Associacionisme Cultural (DASC). La contribució de la Federació catalana de cineclubs consisteix en ajudar al finançament de 10 projeccions.

Si voleu accedir a aquesta oportunitat, haureu d'enviar-nos una carta de compromís (que us hem enviat per mail). Sabem que segurament hi haurà més peticions de les que podrem assumir, per tant, es concediran les 10 primeres, en estricte ordre d'arribada.

Abans de fer la sol·licitud, cal tenir en compte tres condicions:
  • La gestió de la contractació del film la farà la FCC, no el cineclub pel seu compte.
  • Cada cineclub haurà de fer un cartell amb el logo del Departament de Cultura, del DASC i de la FCC. Us els enviarem un cop hagi estat aprovada la petició
  • Cal encabir el passi de la pel·lícula en una jornada cultural més àmplia, dins d'un programa on hi hagi més activitats.
Podeu contactar amb el Joan Miquel Gual al seu mail joan@federaciocatalanacineclubs.cat o al telèfon 932890562

Dilluns 17 Febrer 2020
Convocatòria per ser membre del Jurat del Premi Guillemette Huerre (Premi Miquel Porter Especial) a la 'Mostra de curtmetratges dirigits per dones' del Cineclub del Diable.
 
Aquesta és una convocatòria per participar com a jurat cineclubista a la 2ª Mostra de curtmetratges dirigits per dones organitzada pel cineclub Cinema del Diable a Martorell i atorgar el Premi Guillemette Huerre (Premi Miquel PorterEspecial) del cineclubisme català.
 
Aquesta mostra de curtmetratges té la intenció de celebrar i difondre la creació cinematogràfica realitzada per dones. Consisteix en una mostra diversa i heterogènia, on no hi ha una temàtica estrictament relacionada amb el gènere, doncs s’intenta exhibir la creació femenina en el seu pur gest, pel seu valor cinematogràfic i no per la seva temàtica.
El Jurat del Premi Guillemette Huerre haurà d’anar el dissabte 7 de març a un dinar a Martorell on es farà la deliberació del jurat. Abans s'haurà fet el visionat a través dels links i/o arxius que es facilitaran als jurats amb anterioritat. També hi haurà la possibilitat, sota petició, de fer el visionat al mateix Cineclub del Diable el matí del 7 de març abans de la deliberació.

Aquest premi està organitzat per l’Associació d’Amics de Miquel Porter i per la FCC. Té una dotació de 150€.

Esperem les vostres candidatures abans del proper 28 de febrer. Necessitem dues persones, la tercera serà una persona integrant del Cineclub del Diable.

Divendres 31 Gener 2020
El jurat del Premi Miquel Porter a la MACCA 2020 que es reuneix aquest diumenge serà:
  • Soledad Cano (ACTE Cambrils)
  • Víctor Feliu (ACTE Cambrils)
  • Marina Saura (Cineclub 8 i 1/2 de Cassà de la Selva)
El premi està dotat amb 150€ i organitzat per la Federació catalana de cineclubs i els Amics de Miquel Porter

 

Dilluns 27 Gener 2020
Ens volem afegir a les condolències per la partida del Mestre Joan Pineda. En nom de la Federació i dels cineclubs federats.

Joan Pineda era pianista de cinema mut. No molts ho poden dir. Quan a principis de la història del cinema les pel·lícules es projectaven amb un acompanyament musical, d'alguna manera aquestes es convertien en un espectacle més popular ja que el pianista acondicionava l'espectacle al gust del públic. En la progressiva institucionalització del llenguatge cinematogràfic en la primera década del segle XX van haver certes resistències per garantir la presència del gust del públic local. Així existien els comentaristes de pel·lícules i per suposat, els pianistes que acompanyaven la projecció de les pel·licules.

Més tard, el naixement dels cineclubs, també mostraven el seu paper de resistència als models hegemònics imposant la cinefilia com el criteri que es contraposa a un esperit purament comercial. La tasca dels cineclubs, des del seu orígen associatiu, reforçava i mantenia la presència de lo popular dins els criteris de programació.

Per tant, des de la cinefilia compartida amb el Mestre Pineda, des de l'amor al cinema des de lo popular, la seva marxa ens ha deixat tristos. Li estem agraïts per haver-nos acompanyat en el descobrimen del silema silent amb la seva peculiar i particular forma de donar música a alló que no en tenia. De la seva forma de fer-ho és que la seva feina va esdevení nostra. #NosaltresSomElPúblic

 

 

Feed RSS de notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016