Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Notícies :: Notícies dels cineclubs :: Ens ha deixal el company Miquel Vinyals del Cineclub La Garriga

Titular notícies

Ens ha deixal el company Miquel Vinyals del Cineclub La Garriga

Divendres 29 Març 2019

Dersuuuuuu!!! .... Capitááán!!!

Tribut a Miquel Vinyals


Hola Miquel, els del cineclub et volem donar les gràcies per tot, i hem pensat que ho volíem fer públicament, perquè és molta la gent que t’estima i voldrà fer seu aquest agraïment, i perquè volem que tothom sàpiga que la teva petja roman.

No cal que t’expliquem com en són, de divertides i entranyables, les reunions del cineclub. La Junta actual té de bo que hi cap tothom, els despistats i les impetuoses, les racionals i els tímids, els descarats i les somiatruites, els joves i les friquis, les poetes i els intel·lectuals: tothom parla, tothom riu i construïm plegats. I després hi ets tu, afortunat compendi de totes les humanitats.

Bona part dels èxits i dels moments de felicitat de la nostra entitat tenen la teva empremta, aquella característica tan teva que ens ha proporcionat, sovint, l’equilibri perfecte entre el seny i la rauxa. En bona part gràcies a tu, el cineclub s’apropa als 25 anys de vida; en bona part gràcies a tu, la bogeria que va significar la campanya SOS Alhambra va arribar a bon port, i avui, cinc anys després, seguim gaudint d’un cinema de primera a la Garriga.

Al tresor d’aquest equilibri cal afegir-hi un parell o tres d’ingredients: l’eclecticisme, la consciència cívica i la bonhomia. Que ets un eclèctic ho il·lustren perfectament els teus gustos cinematogràfics: no et fa falta renunciar a res, ni a l’entreteniment pur dels productes de Hollywood ni al cinema més avantguardista, europeu o exòtic, ni als curtmetratges experimentals ni als clàssics de tota la vida ni a les rareses de sèrie B. Tot ho entomes de gust, i tot ho gaudeixes: un privilegi! Que tens una deliciosa consciència cívica ho saben, també, els del Centre Excursionista de la Garriga o els de l’Aula de la Universitat a l’Abast. Tens clar que la cultura i la natura són bens col·lectius, i actues amb una responsabilitat social que, de tan inclusiva, emociona. Pel que fa la bonhomia, la tens impresa a la cara: respectuós en la conversa, solidari en les alegries i en les penes, mai t’hem sentit alçar la veu o denigrar a ningú.

Ara te’n vas, diuen. Nosaltres sabem que no és així: sabem que, com el capità i el caçador de Dersu Uzala, periòdicament ens retrobarem a la sala fosca. Nosaltres cridarem Dersuuuuuuu!!!, i tu ens contestaràs Capitááán!!! I ens abraçarem.

Cineclub la Garriga


.

Últimes Notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016