Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Notícies :: Notícies dels cineclubs :: Cineclub 39 escalons. Seminari Arquetips Femenins

Titular notícies

Cineclub 39 escalons. Seminari Arquetips Femenins

Divendres 9 Març 2018

SEMINARI
ARQUETIPS FEMENINS
EN LA IMATGE CINEMATOGRÀFICA


Actualment, els rols i el binarisme de gènere estan en crisi en un món infectat d'imatges i de capital. El cinema, com a dispositiu per excel·lència de la visió, ha configurat l'imaginari del femení en la nostra societat, una societat marcada i determinada per la força i el poder de la imatge. Com evolucionen els estereotips de gènere al cinema? De quina manera reacciona el cinema històricament a l'hora de representar heroïnes tràgiques, mares, prostitutes, mestresses de casa o femmes fatales? Com es reformulen les imatges i dialoguen entre elles en l'era del capitalisme extrem quan aquest s'apropia de la representació dels cossos?

Temari:
– Penélope, Helena de Troia i Eva en la imatge pictòrica i literària. 
– Dones i cinema. 
– Feminitat, identitat i gènere en la nostra cultura.

Impartit per:
Mireia Iniesta
Llicenciada en Filologia Romànica i Filologia Italiana. Màster Destilador Cultural. Jurat en els festivals Márgenes, Play-Doc Filmadrid, L´Alternativa i Premi a Noves Creadores. Actriu en “La Acadèmia de las Musas” (2015) i en el curtmetratge “Aniversari” (2016).

Javier Urrutia
Llicenciat en Filosofia. Llicenciat en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada. Certificat d'Aptitud Pedagògica. Especialitzat en estètica i en estudis comparatius. Crític en la revista cinematogràfica “El tornillo de Klaus”. Professor de cinema. Divulgador cultural. Fundador d'Educa tu Mirada.

Dissabte 24 de març
d’11 a 14 h i de 16 a 19 h
Conservatori de Manacor

Inscripció gratuïta
Places limitades
Certificat d’assistència

Informació i inscripcions:
cinemaclub@39escalons.org
662 35 06 33 (d’11 a 14h)


Més, sobre...: cineclub 39 escalons
Últimes Notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016