Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Notícies :: Notícies dels cineclubs :: Programació Cineclub Manresa

Titular notícies

Programació Cineclub Manresa

Dijous 16 Novembre 2017

Una mirada intensament femenina i polièdrica recorre la nova programació de Cineclub Manresa. I així, ens trobarem amb dones indecises i disposades a alliberar-se (l’espanyola María -y los demás-), criades més que torbadores (la coreana  La doncella), mullers rebels i subversives (la britànica  Lady Macbeth), noies desconcertades i confoses (la catalana Júlia Ist) i joves misterioses i apassionants (la francesa Personal Shopper).
 
També hi haurà un espai per gaudir de les noves propostes de mestres indiscutibles com el romanès Cristo Puiu (Sierranevada), el japonès Hirokazu Koreeda (Después de la tormenta), l’almemany Fatih Akin (Goodbye Berlin) i el finès Aki Kaurismaki (El otro lado de la esperanza).
 
El cinema asiàtic estarà representat per les inèdites A Fathers Hill i Free and Easy, i el gènere documental seguirà tenint el seu  apartat (Renda bàsica, Machines I l’hora dels deures).
 
Prepara’t, doncs, per assaborir un pastís suculent i amb els sabors més dispars.T'esperen a Manresa


PROGRAMACIÓ DESEMBRE 2017 – FEBRER 2018. CRÈDITS I SINOPSIS
  
SIERANEVADA
Direcció i guió: Cristi Puiu
Intèrprets: Mimi Brănescu, Judith State, Bogdan Dumitrache, Dana Dogaru
Durada: 173 min   Format: DVD
Nacionalitat: Romania / 2016
 
Quaranta dies després de la mort del seu pare, Lary passarà el dissabte amb la seva família, reunida en memòria del difunt. L'esdeveniment, però, no es desenvolupa com estava previst i es veu obligat a afrontar les seves pors i el seu passat i forçat a reconsiderar el lloc que ocupa dins de la família.
Cicle VISCA ROMANIA! 
 
 
EL CIUDADANO ILUSTRE
Direcció: Mariano Cohn, Gastón Duprat
Guió: Andrés Duprat
Intèrprets: Óscar Martínez, Dady Brieva, Andrea Frigerio, Nora Navas
Durada: 118 min   Format: Blu-ray
Nacionalitat: Argentina - Espanya / 2016
 
Daniel Mantovani és un Premi Nobel de Literatura argentí que viu a Barcelona des de fa dècades. Les seves novel·les es caracteritzen per retratar amb cruesa la vida del seu petit poble. Un dia arriba una carta convidant-lo a rebre la distinció de Ciutadà Il·lustre i sorprenentment decideix tornar al poble. 
 
A FATHER'S WILL
Direcció i guió: Bakyt Mukul, Dastan Zhapar Uulu
Intèrprets: Tynar Abdrazaeva, Dilshad Abdyjaparova, Tenizbek Abylov
Durada: 112 min   Format: Blu-ray
Nacionalitat: Kirguizistan / 2016
 
Després de viure als Estats Units com a immigrant durant els últims quinze anys, l’Azat vola fins al poble de la seva família, al Kirguizistan. El seu pare, el Murat, va morir fa un any als Estats Units i la seva última voluntat era la de tornar els diners que havia demanat als seus veïns del poble.
Cicle CINEMES D’ÀSIA 
 
 
FREE AND EASY
Direcció i guió: Jun Geng
Intèrprets: Xu Gang, Zhiyong Zhang
Durada: 90 min   Format: Blu-ray
Nacionalitat: Xina / 2017
 
Pel·lícula sorneguera i divertida dels delinqüents de baixa categoria d’una petita ciutat al nord de la Xina, ara abandonada i coberta de neu. Fins allà arriba un venedor ambulant de sabó, es produeix un delicte i, a partir d’aquest moment, comencen a aparèixer personatges absurds i estranys que s’enfronten entre ells amb resultats tragicòmics.
Cicle CINEMES D’ÀSIA 
 
 
MARÍA (Y LOS DEMÁS)
Direcció: Nely Reguera
Guió: Nely Reguera, Eduard Sola, Valentina Viso, Roger Sogues, Diego Ameixeiras
Intèrprets: Bárbara Lennie, José Ángel Egido,Rocío León, Pablo Derqui, Vito Sanz
Durada: 96 min   Format: DVD
Nacionalitat: Espanya / 2016
 
Des que va morir la seva mare, Maria ha tingut cura del seu pare i dels seus germans. Responsable i controladora, sempre ha estat el pilar de la família i se’n sent orgullosa. Per això, quan el seu pare anuncia que es casa amb Cachita, la seva simpàtica infermera, Maria sent que el seu món s'enfonsa. Ha arribat el moment d'atrevir-se a viure la seva pròpia vida. 
 
LA DONCELLA
Direcció: Park Chan-wook
Guió: Park Chan-wook, Jung Seo-kyung (Novela: Sarah Waters)
Intèrprets: Ha Jung-woo, Kim Min-hee, Jo Jin-woong, Kim Tae-ri, Moon So-ri
Durada: 145 min   Format: Blu-ray
Nacionalitat: Corea del Sud / 2016
 
Corea, dècada de 1930, durant la colonització japonesa. Una jove carterista, Sookee, és contractada per un fals comte per robar l'herència d'una rica dona japonesa que viu reclosa en una gran mansió sota la influència d'un tirà. Per fer això Sookee es farà passar per la seva donzella. 
 
 
LADY MACBETH
Direcció: William Oldroyd
Guió: Alice Birch (obra de Nikolái Leskov)
Intèrprets: Florence Pugh, Christopher Fairbank, Cosmo Jarvis, Naomi Ackie
Durada: 89 min   Format: Blu-ray
Nacionalitat: Regne Unit / 2016
 
L'Anglaterra rural de 1865. Katherine viu angoixada per culpa del seu matrimoni amb un home amargat a qui no estima i a qui dobla l'edat. Quan s'embarca en un apassionat idil·li amb un jove treballador de la finca del seu marit, al seu interior es deslliga una força tan poderosa que res no li impedirà intentar aconseguir el que desitja.
  
LA COMUNIDAD DE LOS CORAZONES ROTOS
Direcció: Samuel Benchetrit
Guió: Samuel Benchetrit, Gabor Rassov 
Intèrprets: Isabelle Huppert, Gustave Kervern, Valeria Bruni-Tedeschi, Michael Pitt
Durada: 100 min   Format: DVD
Nacionalitat: França / 2017
 
Un edifici en els suburbis d'una ciutat francesa anònima. Un ascensor avariat. Tres trobades improbables. Sis personatges insòlits. Tots ells éssers solitaris units per un gran sentiment de tendresa, respecte i compassió. 
 
JÚLIA IST
Direcció: Elena Martín
Guió: María Castellví, Marta Cruañas, Elena Martín, Pol Rebaque
Intèrprets: Elena Martín, Oriol Puig, Laura Weissmahr, Jakob Daprile
Durada: 90 min   Format: DVD
Nacionalitat: Catalunya / 2017
 
Abans d'anar-se'n a Berlín d'Erasmus, el futur semblava molt clar per a Júlia. Un cop allà, completament sola per primer cop, s'adona que no es coneix tan bé a si mateixa com es pensava i que no té cap idea del que vol fer. 
 
PERSONAL SHOPPER
Direcció i guió: Olivier Assayas
Intèrprets: Kristen Stewart, Sigrid Bouaziz, Lars Eidinger, Nora Von Waldstätten
Durada: 105 min   Format: Blu-ray
Nacionalitat: França / 2016
 
Stewart interpreta una personal shopper que recorre París amunt i avall. Tot i que no li agrada la seva feina i se sent absolutament sola, treballa per anar tirant mentre espera que el seu germà bessó, que ha desaparegut, li enviï algun senyal.
Cicle MESTRES 
 
DESPUÉS DE LA TORMENTA
Direcció i guió: Hirokazu Koreeda
Intèrprets: Hiroshi Abe, Lily Frankie, Isao Hashizume, Sôsuke Ikematsu, Kilin Kiki
Durada: 117 min   Format: DVD
Nacionalitat: Japó / 2016
 
Ryota, després de divorciar-se, es gasta en les carreres tots els diners que guanya com a detectiu privat i no pot pagar la pensió alimentària del seu fill. Un inesperat tifó obligarà tota la família a passar la nit junts a casa de l'àvia i els donarà l'oportunitat de retrobar-se.
Cicle MESTRES 
 
GOODBYE BERLIN

Direcció: Fatih Akin
Guió: Lars Hubrich
Intèrprets: Tristan Göbel, Anand Batbileg, Nicole Mercedes Müller
Durada: 93 min   Format: DVD
Nacionalitat: Alemanya / 2016
 
Maik, de 14 anys, passa les vacances estivals avorrit a casa. Llavors apareix Tschick, un adolescent rebel, immigrant rus i marginat. Decideix robar un cotxe per allunyar-se de Berlín, i Maik se’n va amb ell. Aquí comença una boja aventura i un estiu que mai oblidaran.
Cicle MESTRES

TERRA BAIXA
Direcció: Isidro Ortiz
Guió: Isidro Ortiz  (Obra original de Àngel Guimerà)
Intèrprets: Ernest Villegas , Francesc Orella , Marina Gatell , Marina Comas
Durada: 95 min   Format: Digital
Nacionalitat: Catalunya / 2011

En Manelic, un home senzill i primitiu, es cridat per casar-se amb la Marta, una noia de la terra baixa que fins aleshores havia estat obligada a mantenir relacions íntimes amb el seu amo, en Sebastià. Aquest pretén continuar mantenint-les més enllà del que per a ell és un matrimoni de conveniència.

Dins dels actes dels “125 anys de les Bases de Manresa”
Pel·lícula cedida per TV3 i Fausto Producciones 
 
EL OTRO LADO DE LA ESPERANZA
Direcció i guió: Aki Kaurismäki
Intèrprets: Kati Outinen, Tommi Korpela, Sakari Kuosmanen, Janne Hyytiäinen
Durada: 98 min   Format: DVD
Nacionalitat: Finlandia / 2017
 
Khaled, un jove immigrant sirià, arriba ocult de polissó en un vaixell de càrrega. Mentrestant, Wikström decideix posar fi al seu matrimoni, canviar de negoci i obrir un restaurant poc freqüentat. Els seus camins es creuaran i Wikström oferirà a Khaled sostre, menjar i treball.
Cicle MESTRES 
 
EL DOCUMENTAL DEL MES
 
RENDA BÀSICA (FREE LUNCH SOCIETY)
Direcció: Christian Tod
Durada: 90 min
Nacionalitat: Alemanya / 2017
 
Renda bàsica garantida, sí o no? Una pel·lícula sorprenent i reflexiva sobre una idea radical, que es troba de nou al cim de l’agenda social.
  
MACHINES
Direcció: Rahul Jain
Durada: 71 min
Nacionalitat: India  / 2016
 
Milers de treballadors exhausts, interminables jornades laborals de 12 hores i una immensa fàbrica tèxtil a Surat, una ciutat industrial situada al nord-oest de l’ Índia.
 
 L’HORA DEL DEURES
Direcció: Ludovic Vieuille
Durada: 59 min
Nacionalitat: França  / 2016
 
 
Un pare filma l’esforç i el patiment diari del seu fill per fer els deures. Completar els exercicis que li posen a l’escola és un calvari que oprimeix la passió creativa d’un nen inquiet i imaginatiu. 

Més, sobre...: cineclub manresa
Últimes Notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016