Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Notícies :: Notícies de la Federació :: Oferta formativa de la FCC. tallers de cinema

Titular notícies

Oferta formativa de la FCC. tallers de cinema

Divendres 10 Febrer 2017

Els tallers i cursos poden ser una forma diferent de formar públic més enllà de les pròjeccions habituals. Són adaptables a qualsevol grup per edat, nombre de persones i durades. En general poden anar de les 6hores a les 15 hores. Tots els cursos s'adapten a les diferents necessitats. Demaneu-nos pressupost sense compromís
http://federaciocatalanacineclubs.cat/ca/cursosfcc.html

Enguany tenim aquestes novetats:

NOU!! CINEMA DE BAIX COST - un cinema a l’abast de tothom.
 
Aquest taller conté una part teòrica i una part més pràctica, en què els assistents realitzaran alguns exercicis relacionats amb la versatilitat de les noves tecnologies. 
 
Com en totes les èpoques, l’avenç de les noves tecnologies canvia i condiciona el resultat de l’obra artística i la forma d’aproximar-se a l’entorn físic que es pretén filmar. La pèrdua de pes de la càmera és un exemple evident. El taller explora la manera com diferents directors s’han apoderat d’aquest recurs que avui dia, cada vegada més, és a l’abast de tothom. 

NOU!! EL DIARI CINEMATOGRÀFIC - la quotidianitat a través del cinema.
 
Públic de totes les edats. Ideal per a nois i noies que volen aprendre a fer servir el mòbil de manera original. 
 
Actualment, els avenços tecnològics han produït un canvi substancial dels aparells que serveixen per retratar la vida quotidiana. Un mòbil pot arribar a equivaldre a un quadern de butxaca amb un bolígraf entre les fulles. Com a conseqüència d’això, els diaris cinematogràfics gaudeixen d’un moment d’esplendor. Gràcies a aquest taller, els assistents podran conèixer els orígens d’aquest gènere fílmic, la seva evolució i les tendències actuals.

NOU!! CINEMA CATALÀ - Tendències mai vistes!
 
El cinema català existeix i té personalitat pròpia, ja que forma part d’una tradició on l’avantguarda i la contemporaneïtat han estat la tònica. El taller reivindica i fa un recorregut per les tendències del cinema català, des del seus orígens fins a avui dia, en què joves cineastes intenten obrir-se pas amb força. El taller comptarà amb la presència d’un jove director que farà conèixer la seva obra i parlarà de les seves influències, dels projectes futurs i dels problemes que ha de fer front per tirar endavant les produccions. 

NOU!! DIRECCIÓ D'ACTORS - El treball interpretatiu al servei d’una història.
 
Aquest taller parla de la importància de la tria dels actors i de com saber-los dirigir. El taller posa de manifest algunes de les metodologies emprades en la direcció d’actors. Està dividit en una part teòrica i en una part més pràctica, en què es treballarà amb un actor i/o una actriu que hagin tingut experiència avalada davant la càmera.

NOU! LES PEL·LÍCULES DE LA GUERRA CIVIL – Un recorregut pel cinema de propaganda

La Guerra Civil Espanyola fou un camp de proves no només per l’armament, estratègia, o infraestructures de protecció civil. Va ser un assaig per la propaganda política que s’aplicà després en altres conflictes. La propaganda anava més enllà de la cartelleria i prensa, la Guerra Civil Espanyola va aportar una innovació capdal a la propaganda: el cinema informatiu sonor de guerra.
Aquest taller és una aproximació a les diferents filmografies dels diferents bàndols ideològics del conflicte: Govern de la República,Nacionals, Anarquisme, Generalitat de Catalunya...
Veurem fragments dels films més importants i analitzarem les diferents maneres de presentar la informació, tant pel suport ideològic i continguts mostrats com per les apostes estètiques que s’utilitzaven. Ens sorprendrà veure imatges per primera vegada que mai han format part de la nostra memoria visual històrica.
Curs idoni per persones interessades en veure el que realment va passar.

NOU! L'ÒPERA AL CINEMA

Taller de quatre sessions on es mostren fragments de pel·lícules diverses on hi apareixen temes operístics, els fragments s’analitzen tant del punt de vista cinematogràfic i com des del punt de vista musical.
Les escenes cinematogràfiques i la particular narrativa que escull cada director són l’excusa perfecte per reescoltar  l’òpera original i és el motiu que serveix per explicar l’argument de l’òpera, detalls biogràfics del compositor, de l’època, la situació, etc.  Així ens anem endinsant d’una manera amena dins el món operístic, alhora que viatgem per la història del cinema i els seus gèneres.
Taller pensat  tant per als que no coneixen el món de l’òpera (amb la intenció de que se’ls desperti  la curiositat) com per als que  ja se l’estimen. La selecció  films i òperes és amplia, variada i molt atractiva. Aquest taller inclou fragments de títols tan diversos com Dyango Desencadenado, Cadena Perpetua, Filadelfia, Pretty Woman, El quinto elemento, Mucho ruido y pocas nueces, Mar Adentro, La vida es bella, El Padrino i  Una nit a l’òpera dels germans Marx, entre d’altres.
Amb el taller els participants descobriran peces bellíssimes d’òpera i de films de referència. Gaudiran, somriuran i descobrirant perquè l’òpera mou tantes passions i aconsegueix seguidors fidels.
 
Si voleu veure tota la oferta de cursos, podeu veure http://federaciocatalanacineclubs.cat/ca/cursosfcc.htmlMés, sobre...: cursos , tallers
Últimes Notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016