Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Notícies :: Notícies dels cineclubs :: 3a Setmana del cineclubisme català

Titular notícies

3a Setmana del cineclubisme català

Dimecres 6 Juliol 2016

Els cineclubs catalans representen a comarques pràcticament l’única opció per veure cinema d’autor i en VOS. El seu dinamisme i oferta heterogènia passa per projectar cinema inèdit, curtmetratges, documentals, retrospectives, cinema familiar... Durant la setmana del 6 al 11 de Setembre 2016 tindrem un tast de la programació dels cineclubs a la Filmoteca de Catalunya. Les comarques arriben a Barcelona!  Els films són representatius de les programacions cineclubistes així com dels projectes i iniciatives ofertades des de la Federació catalana de cineclubs.
 
Dimarts 6/9/2016
Sala Laya Films. 18,30h

 
Film proposat pel Cineclub de l'Associació Cultural de Granollers + Lliurament dels premis Jose Maria Nunes del cineclubisme català
 
"AIGUA FERMA"
Catalunya. Documental, 35 min. 2016. VOC. Arxiu Digital. Arxiu Guanyador de la Beca "Vist per..." organitzada pel cineclub AC Granollers
 
Amb la presència de la realitzadora Núria Nia i en Lambert Botey del Cineclub AC Granollers
 
Direcció i guió: Núria Nia. Direcció de Fotografia: Albert Badia. So directe: Javier R. Cortés, Caro Sanabria. Disseny sonor: Enrique G. Bermejo. Muntatge: Núria Nia. Música Original: Carlos Rojo
 
Un grup d’avis es reuneix anualment en un balneari fundat en temps dels romans. A través de la Blasa ens endinsem en un ambient fora d'època on es teixiran noves relacions entre la gent gran: als vapors i les aigües termals es tractaran temes com la por a la soledat, la dependència i la lluita contra el temps, sempre amb l’humor característic de la gent gran.
 
PREMIS JOSE MARIA NUNES DEL CINECLUBISME CATALÀ
Es lliuraran tres premis:  Al Fet cineclubista 2015, a la millor pel·lícula catalana del 2015 i a una persona/institució que hagi tingut relació amb la Federació catalana de cineclubs i els cineclubs de Catalunya
­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­
 
Dimecres 7/9/2016
Sala Laya Films. 18,30h

 
"NO ESTAMOS SOLOS"
Film proposat pel Club Cinema Castellar de castellar del Vallès
 
Espanya. Documental. 78 min. 2015. VOE. DCP. Festival de San Sebastian
 
Amb la presència del seu realitzador Pere Joan Ventura i un membre del Club Cinema Castellar
 
DIRECCIÓ: Pere Joan Ventura; GUIÓ: Pere Joan Ventura; PRODUCCIÓ: ASUNTOS Y CUESTIONES VARIAS, S.L. i PERE PORTABELLA - FILMS 59. FOTOGRAFÍA Alberto Molina; MONTAJE Anastasi Rinos. MÚSICA Miguel Ángel Ariza. INTÈRPRETS: La Solfónica, Las Comadres de Gijón, Tren de la Libertad, Flo 6x8, PAH, vecinos del Cabañal, Iaioflautas, mareas ciudadanas.
 
Per què milers i milers de ciutadans van decidir prendre els carrers i places de tot Espanya per expressar la seva indignació davant les retallades, les privatitzacions , els desnonaments i la corrupció política ? La pel·lícula retrata la força i la imaginació dels moviments socials per denunciar la degradació de la democràcia. Una etapa de rebel·lió espontània, de participació de la societat civil, que marcarà , sens dubte, el futur de la vida política al nostre país.
 
 
Dijous 8/9/2016
Sala Laya Films. 18,30h

 
Sessió proposada pel Cineclub Amics del cinema de la Vall de Ribes. La selecció forma part del seu festival Gollut. DCP
 
SELECCIÓ FESTIVAL GOLLUT
 
Amb la presència d'un representant dels Cineclub dels Amics del cinema de la Vall de Ribes
 
WALLS. Premi Miquel Porter i Moix. Curt de ficció. Durada: 10’ 46’’
A2042. Premi Gollut al Millor Curt de Ficció. Durada: 1’ 29’
ESPÉS. Premi Gollut al Millor Curt documental. Durada: 10’ 46’’
CAN RICART O LA BATALLA CONTRA EL OLVIDO. Premi Gollut al millor reportatge de fotoperiodisme. Durada: 1’ 30’’
HABITAR LA UTOPIA. Premi Gollut al Millor documental. Durada: 1h 9’ 
 
Divendres 9/9/2016
Sala Laya Films. 19,00h

 
Film proposat pel Cineclub Manresa
 
"PACIENTE"
Colòmbia.  Documental. 70 min. 2015. VOE. DCP. Festivals: IDFA2015, FICCI56, Cinelatino Toulouse, Fest. de Guadalajara, Latino filmfest, Docs BCN...
 
Amb la presència del seu director Jorge Caballero i d'un membre  del Cineclub Manresa
 
NUBIA MARTÍNEZ / LEIDY JOHANA ORTEGÓN. Director JORGE CABALLERO; Investigació i Guió CAROL ANN FIGUEROA; Productor general JORGE CABALLERO; Gerent de producció ROSA MERCEDES RAMOS; Productores de camp CAROL ANN FIGUEROA / ALEJANDRA OSPINA / ÁNGELA GARCÍA FERRIZ; Productor associat: GUSTAVO LEÓN; Fotografia i càmera LUKAS JARAMILLO; So ALEJANDRO MOLANO; Edició IVAN GUARNIZO / JORGE CABALLERO; Assessoria de muntatge LEÓN SIMINIANI.
 
PACIENTE és la paraula que ens defineix quan hem de seguir indicacions mèdiques o hem de mantenir la calma mentre esperem . A Colòmbia, país el inclement sistema de salut obliga els seus usuaris a enfrontar absurds obstacles burocràtics per accedir als seus serveis, PACIENTE no és només qui pateix la malaltia i espera superar-la, sinó també qui s'encarrega de cuidar-lo i lluitar diàriament contra el sistema per garantir que el seu ésser estimat rebi tot el necessari. PACIENTE és Nubia , una mare cap de llar que malgrat conviure amb l'angoixa de perdre la seva filla per compte d'un agressiu càncer, aconsegueix travessar amb admirable fermesa i convicció els laberíntics processos del sistema de salut del qual depèn la vida de la seva filla .
 
Dissabte 10/9/2016
Sala Laya Films. 19,00h

 
Film proposat pel Cineclub Vilafranca.
 
"BAROLO BOYS. STORIA DE UNA REVOLUZIONE"
Itàlia. Documental. 64 min. 2014. VOSE. BLU-RAY. Premi del Jurat i Premi projecció internacional al MOST 2015
 
Amb la presència d'un membre del Cineclub Vilafranca
 
Direcció: Paolo Casalis, Tiziano Gaia. Producció: Alberto Cravero. So: Giacomo Piumatti. Música: Giorgio Boffa
 
Un relat engrescador sobre la revolució col·lectiva d’un grup de joves vinaters italians que, amb orgull i passió, passen de l’autoproducció a consolidar els vins de Barolo, una denominació d’origen admirada arreu del món.
Des de la regió italiana de Langhe fins a conquerir el món: la història d’una revolució plena d’il·lusió, empenta, bogeria, llums, ombres i, sobretot, amistat i amor pel vi. L’aventura dels Barolo Boys encara ens fa creure en les bones històries.
 
  
Diumenge 11/9/2016
Sala Chomon. 19,00h

 
Film proposat pel Cineclub Igualada
 
"A LA PUTA STRASSE. 2º ACTO"
 
Catalunya. Documental. 70 min. 2015. VOE. BLU-RAY. Candidat als Premis Gaudí 2016 com a millor pel·lícula documental
 
Amb la presència de la realitzadora Anna Cervera, el productor Santi Errando Mariscal, el músic trobador, Quico Palomar i de Joan Fitó del Cineclub Igualada.
 
Direcció: Anna Cervera; Producció Executiva: Santi Errando Mariscal; Àngela Bosch i Anna Cervera; Productora: De Verité Produccions, SL; Muntatge: Eduard Miró; Edició de so: Hamid El H’mimdi Martin; Director de fotografia: Gerardo García
 
A la puta strasse. 2º Acto és un retrat del teixit social, creatiu i  artístic del barri Gòtic actual, herència del moviment underground dels anys 80 i 90, que ha quedat diluït arrel de la desaparició del bar “2º Acto”, un del últims reductes d’espai de llibertat. Un cau amagat on, durant dècades  s’han generat tota mena de situacions i s’han trobat tot tipus de clients: pintors, músics del Liceu, jutges, músics de carrer, artistes i fins i tot, policies fora de servei.
El documental és un homenatge a les vides alternatives, a l’art i a la música d’una època, que ja és història de Barcelona.

 

.

Més, sobre...: setmana dels cineclubs
Últimes Notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016