Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Notícies :: Notícies dels cineclubs :: CLUB CINEMA CASTELLAR. PROGRAMACIÓ DE TARDOR-HIVERN

Titular notícies

CLUB CINEMA CASTELLAR. PROGRAMACIÓ DE TARDOR-HIVERN

Dissabte 3 Octubre 2015

El CCCV aposta aquest trimestre pel descobriment de cinematografies desconegudes i la reflexió sobre temes de conflicte

El primer trimestre del curs 2015-2016 del Club Cinema Castellar Vallès (CCCV) comptarà amb un total de 13 projeccions. La temporada comença amb l’aposta per un doble vessant: d’una banda, convidant al descobriment de cinematografies poc conegudes (de països com Geòrgia, Sèrbia o Israel); i de l’altra, promovent la reflexió i la sensibilització sobre temes de conflicte (amb mirades a la realitat crua de Síria, el record viu de la guerra de Bòsnia, els serveis de salut a Moçambic, el dret a l’eutanàsia o la violència envers les dones).

La primera cita de la temporada de cinefòrum serà el dia 2 d’octubre amb la projecció de la pel·lícula Corn Island, de George Ovashvili. Es tracta d’una faula sobre el cicle de vida a l’entorn del riu Enguri, a la fronterera entre Geòrgia i la República d’Abcàsia, guardonada com a millor pel·lícula al Festival de Karlovy Vary (República Txeca).

El 16 d’octubre serà el torn per una projecció especial d’un documental de la Mostra de Cinema Salut, Drets, Acció. Impulsada per Medicus Mundi i Farmacèutics Mundi, juntament amb Quepo (ONG que treballa en la comunicació audiovisual per al canvi social), aquesta iniciativa pretén generar consciència sobre la defensa del dret a la salut arreu del món. Aquest dia a Castellar es projectarà A luta continua, un documental premiat a diversos festivals sobre el tortuós recorregut que viu Moçambic en la construcció del seu sistema públic de salut.

A continuació arribarà, el 23 d’octubre, la projecció de Silvered Water, Syria Self-Portrait, un documental de Wiam Bedirxan i Ossama Mohammed que mostra la devastadora realitat causada per la guerra civil a Síria. I ho fa des del diàleg construït amb moltes imatges domèstiques entre un director exiliat del país i una realitzadora que encara hi viu.

D’altra banda, el dia 6 de novembre el CCCV mostrarà un nou film del  projecte “Per estrenar”, impulsat des de la Federació Catalana de Cineclubs. Un cop al trimestre la Filmoteca de Catalunya i diversos cineclubs catalans, incloent el de Castellar, ensenyen un treball no estrenat a l’Estat amb la intenció de donar a conèixer pel·lícules reconegudes per la crítica i per festivals. El títol escollit per aquesta data és No one’s child, del serbi Vuk Rsumovic. Narra la vicissituds d’un nen salvatge després que fos descobert el 1988 per una manada de llops a les muntanyes de Bòsnia, just a les portes de l’inici de la guerra civil als Balcans.

Dues setmanes més tard, el cineclub se sumarà a la programació d’actes del Dia mundial contra la violència envers les dones amb la projecció del film britànicRedención (Tyrannosaur). Aquesta multipremiada pel·lícula, dirigida per Paddy Considine i protagonitzada per Peter Mullan i Olivia Colman, narra la història d’un vidu alcohòlic, violent i autodestructiu, que troba l’esperança de redenció en una dona molt religiosa que viu amb dolor i confusió.  

Ja al mes de desembre, concretament el dia 4, es projectarà la israeliana La fiesta de despedida, de Tal Granit i Sharon Maymon. Premiada als festivals de Venècia i Valladolid, el film explica, combinant l’humor negre i el drama emocional, les peripècies d’un grup d’amics que viu en una residència d’avis a Jerusalem i que ha fabricat una màquina per practicar l’eutanàsia.

Finalment, i a les portes de les festes de Nadal, el CCCV comemmorarà el 20è aniversari de la pel·lícula Smoke, dirigida per Wayne Wang i amb guió de l’escriptor Paul Auster. Protagonitzada per Harvey Keitel i William Hurt, entre d’altres, el film gira al voltant de diversos personatges que freqüenten un estanc de Brooklyn (Nova York). Amb conte de Nadal inclòs al final de la pel·lícula, serà la cirereta que culminarà el trimestre de cinefòrum.

Totes les sessions de cinefòrum seran a les 21 h.

Diumenges d’estrena i Documental del mes

A més, el CCCV continuarà durant aquest trimestre amb les programacions del “Diumenges d’estrena” a l’Auditori (juntament amb l’Ajuntament i Movicine) i “El documental del mes” (aquest darrer juntament amb Cal Gorina i L’Aula).

Pel que fa al primer cicle, el cineclub participarà de la programació municipal dels diumenges organitzant una sessió el tercer diumenge de mes (sempre a les 18.30 h). El dia 18 d’octubre es projectarà Nuestro último verano en Escocia. Aquesta divertida comèdia dramàtica britànica narra les peripècies d’un matrimoni amb tres fills que viatja al nord del Regne Unit per participar d’una celebració familiar. També hi haurà projeccions encara per determinar els diumenges 15 de novembre i 20 de desembre.

Finalment, El Documental del Mes ens acompanyarà durant aquest trimestre amb les següents propostes: La casa de la morera (9 d’octubre), Game over (13 de novembre) iThe visit (11 de desembre). Totes tres es projectaran a les 20 h.

Més, sobre...: club cinema castellar
Últimes Notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016