Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Notícies :: Notícies dels cineclubs :: EL CINEMA CATALUNYA ES SALVA AMB LA DIGITALITZACIÓ

Titular notícies

EL CINEMA CATALUNYA ES SALVA AMB LA DIGITALITZACIÓ

Divendres 25 Setembre 2015

El cineclub dels amics del cinema de la Vall de Ribes han liderat el procés.

L’Ajuntament de Ribes de Freser, la Diputació de Girona i els Amics del Cinema de la Vall de Ribes, entitat gestora de l’equipament cultural, han sumat esforços per recuperar i actualitzar tecnològicament l’emblemàtica sala centenària de Ribes de Freser.
L’any 2008 el Cinema Catalunya va tancar les seves portes, pocs imaginaven que 7 anys més tard, la sala aconseguiria readaptar-se als nous temps del cinema i podria renovar el seu sistema de projecció.
La Diputació de Girona i l’Ajuntament de Ribes de Freser han fet front als prop de 45.000 € que ha costat la renovació de la sala, els Amics del Cinema de la Vall de Ribes, per la seva banda, des de que en van assumir la gestió, han invertit prop de 25.000 € en inversions de manteniment i subministres. Els recursos de l’associació són provinents de donacions i col·laboracions de socis, a banda de gestionar l’emblemàtic cinema a base de treballs voluntaris dels mateixos socis i col·laboradors.
 

Ara, el nou projector DCP (Digital Cinema Package), permetrà projectar en alta qualitat digital films de distribució comercial recents. Les millores que els espectadors notaran seran que les projeccions a partir d’ara, sigui tant en format DCP com BluRay o DVD tindran més brillantor, més cromatisme i molta més resolució d’imatge. Les millores també s’apreciaran considerablement amb el so dels films.

Amb aquesta innovació tecnològica s’aconsegueix salvar el Cinema Catalunya de Ribes, en una col·laboració estreta entre el teixit social i els entitats públiques locals. La nova etapa esperançadora que ara comença permetrà realitzar films amb una qualitat d’imatge i de so excel·lent d’ara en endavant.
Els Amics del Cinema de la Vall de Ribes volen compartir aquest gran moment tots els que han participat, en alguna o altra manera en què això hagi estat possible, també amb els habitants de la Vall de Ribes i la comarca del Ripollès i els aficionats al cinema.

El proper dia 3 d’octubre, a les 19:00 h el Cinema Catalunya reinaugura la seva sala de projecció restaurada amb una sessió serà gratuïta per a tothom.
Per fer-ho, es projectarà un film especial, un film que és en el mateix un homenatge al cinema, LA INVENCIÓN DE HUGO, un film de Martin Scorcese, un dels millors directors de cinema de la història fa el seu homenatge personal als pioners del món del cinema.

Segons Ramon Breu, que descriu el film que hem triat per la reinauguració del Cinema Catalunya en una proposta publicada a CINESCOLA
La pel·lícula és un profundíssim, sentit, lúcid i valent homenatge als orígens del cinema i la seva materialització com a maquinària generadora de somnis. La capacitat del director per articular aquest gegantí artefacte destinat a convidar-nos a volar a un món quasi oblidat per la majoria del públic és realment impactant, pel seu meravellós sentit visual.
(... ) Scorsese mostra al públic d'avui la figura oblidada del mag del teatre Houdini, l'inventor de trucs que avui encara ens meravellen. Scorsese ens ve a dir que el cinema dels pioners, de Méliès, dels Lumière, de Chaplin, d'Harold Lloyd, de Keaton té aquesta frescor, aquesta falta d'artifici, aquesta creativitat de la qual hauríem de seguir aprenent. Van ser ells els que van crear un llenguatge que va canviar el món i el món els ha pagat amb l'oblit, igual que li va passar a Méliès quan, arruïnat i enganyat per les grans productores, va haver de refugiar-se en una botiga de llaminadures i joguines. El film s'extasia amb l'èpica artesanal dels pares del cinema, amb les sensacions que experimentaven els primers espectadors quan veien arribar el tren dels germans Lumière.
Aquest film ens permetrà reviure la màgia del cinema a la nostra sala de cinema més estimada, renovada i actualitzada als nous temps: el vostre Cinema Catalunya
 
L’acte comptarà amb la presència i apadrinament de la sala de la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, a banda de l’Alcalde de Ribes de Freser, Marc Prat i de Joaquim Roqué, president dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes.
En acabat la projecció hi haurà un pica pica i una copa de cava amb tots els assistents.

Acte de reinauguració de la sala de projecció del Cinema Catalunya
3 d’octubre de 2015

PROGRAMA
19:00 h – Presentació de l’acte.
Amb Marc Prat, alcalde de Ribes de Freser i Joaquim Roqué, president dels Amics del Cinema
19:05 h – Apadrinament de la sala per part d’Isona Passola, Presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català
19:10 h – Presentació del film
19:20 h – Projecció de La invención de Hugo
21:30 h – Pica-pica i copa de cava per a tots els assistents 
Aprofitarem per presentar-vos també la nova programació de cinema, que serà més continua que fins ara i també els films d’estrena i activitats que tenim previstos en aquesta nova etapa,

 
Sobre els Amics del Cinema de la Vall de Ribes
 

Entitat cívica gestora del Cinema Catalunya de Ribes de Freser, cinema que va tancar les seves portes l'any 2008. L'Associació dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes en va assumir la gestió, iniciant una campanya per salvar el cinema centenari de Ribes de Freser amb un conveni amb l'Ajuntament de Ribes de Freser. Arrel de la campanya, s'ha aconseguit l'adhesió de 360 socis actius -Ribes té una població de 1800 persones- també de socis empreses i més de 35 voluntaris obren les portes del cinema cada cop que hi ha sessió. Actualment es programen unes 82 pel·lícules anuals, de tots els gèneres, de les quals el 16 són de cineclub. Els Amics del Cinema de la Vall de Ribes és un cineclub adherit a la Federació Catalana de Cineclubs.
Són l’entitat organitzadora del Festival Gollut de cinema compromès de temàtica social que es realitza anualment a Ribes de Freser.
Per més informació contactar a l'email: info@amicscinevallderibes.com o amb Joaquim Roqué Paret, President dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes. Telèfon: 656325582.
 
Associació dels Amics del Cinema de la Vall de Ribes – C/Major 19 -17534- Ribes de Freser

Últimes Notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016