Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Notícies :: Festivals :: CINECLUB AMICS DEL CINEMA DE LA VALL DE RIBES. 2n FESTIVAL GOLLUT. PALMARÉS

Titular notícies

CINECLUB AMICS DEL CINEMA DE LA VALL DE RIBES. 2n FESTIVAL GOLLUT. PALMARÉS

Dissabte 16 Maig 2015

El 2n Festival Gollut, el certamen de cine compromès i fotoperiodisme de temàtica social, ha finalitzat la seva segona edició amb un increment en espectadors, de films projectats, d’inscripcions i col·laboracions amb entitats i empreses que auguren una consolidació de l’esdeveniment en futures edicions.

La segona edició del Festival Gollut, que s’ha dut a terme al Cinema Catalunya durant el Pont de Maig, ha acabat esdevenint un gran èxit gràcies als 266 espectadors que han rigut, s’han emocionat i han pres consciencia de problemes socials a les butaques d’aquest emblemàtic cinema de la Vall de Ribes.
 
A banda de les projeccions, aquest any el festival ha estat ple de moments emotius, com el reconeixement a la seva trajectòria al periodista Àlex Gorina, crític i enamorat del cinema o la projecció del documental sobre la figura d'en Ramon Barnils, Barnils, tal com raja  amb la presència dels seus familars i col·loqui amb el seu fill Andreu Barnils i Joan Vila, del Grup Barnils.

La gala de clausura, conduïda amb agilitat per en Germán Josep i l’Airí Dordas, va donar a conèixer els guanyadors dels Golluts d’aquest segon certamen i es van projectar algun dels títols. Consulta el veredicte del jurat

Habitar la utopía de Mariano Agudo, ha guanyat el Premi Gollut a millor documental. Una història molt potent sobre un edifici de Sevilla ocupat per un gran nombre de famílies sense sostre. Un documental que narra els més de dos anys de lluita d’aquetes famílies perquè se’ls reconegui un habitatge digne tal com empara la constitució espanyola.
 
El Premi Gollut al millor reportatge de fotoperiodisme ha sigut Per Can Ricart o la batalla contra el olvido, de Solange Foret. Un conjunt de fotografies que retrata molt acuradament el deteriorament d’aquesta antiga fábrica del Poblenou que lluitar per continuar en mig del districte tecnològic del 22@.
 
El Premi Miquel Porter i Moix se l’ha emportat el tendre i divertit Walls. Un curt documental que tan sols en pocs minuts, i des de els ulls i la veu d’un personificat edifici de Budapest, mostra el dia a dia de dos ancians veïns. La reflexió sobre el dia a dia dels més grans que viuen sols l’han fet endur-se aquest premi en honor  Miquel Porter i Moix. Miquel Porter va ser un gran mestre de cineastes i cineclubista destacat.
 
Amb tan sols més d’un minut de duració, el curt del policia que plora amagant-se d’una manifestació i titulat A2402, s’ha imposat com el guanyador del Premi Gollut al millor curtmetratge de ficció.
 
Espès de Tànit Fernández ha estat per la seva banda el guanyador del Premi Gollut al millor curtmetratge documental. Un petit film sobre Espès, un poble fronterer amb Aragó on només hi viuen 4 habitants.  Una dolça història que ha enamorat al jurat amb els seus plans d’aquest indret desolat i les 4 veus dels seus pobladors.
 
El Premi Gollut al millor cineasta jove ha estat pel Javier Garcia Mediavila, autor del curt Viewmaster. Que tracta de la dificultat d’assumir la pèrdua d’un fill a un pare que fa vida en un hospital.
 
El toc d’humor de la gala de clausura va venir de ma de Pilar Vilarrasamembre del Teatre d’Emergència de Ribes de Freser. Disfressada com “l’espectadora emprenyada” de l’spot promocional del Festival Gollut va robar el protagonisme al jurat per anunciar que Minerita i Cordelias eren les guanyadores del Premi Gollut que atorga el públic gràcies a les seva votacions.
El palmarès del 2n Festival Gollut de Ribes de Freser de cinema compromès de temàtica social i fotoperiodisme ha estat el següent:

Premi Gollut al millor documental: HABITAR LA UTOPIA de Mariano Agudo
Premi Gollut al millor curtmetratge documental: ESPÉS de Tanit Fernádez i Isaac Rodriguez
Premi Gollut al millor curtmetratge de ficció: A2042 de David Castro González
Premi Gollut al millor cineasta jove: VIEWMASTER de Javier Garcia Mediavila
Premi Gollut del Públic (dos són els films guanyadors): MINERITA de Raul de la Fuente i CORDELIAS de Gracia Querejeta
Premi Gollut al millor reportatge de fotoperiodisme: CAN RICART O LA BATALLA CONTRA EL OLVIDO de Solange Foret
Premi Miquel Porter i Moix del públic: WALLS de Miguel Lopez
Premi Gollut a la trajectòria: Àlex Gorina, crític de cinema de televisió, ràdio i premsa


Últimes Notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016