Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Notícies :: Festivals :: CLUB CINEMA CASTELLAR DEL VALLÉS. ARRIBA EL BRAM 2015!

Titular notícies

CLUB CINEMA CASTELLAR DEL VALLÉS. ARRIBA EL BRAM 2015!

Dijous 5 Febrer 2015

El 7è BRAM! incrementa l’accent social de la seva programació. La Mostra de Cinema de Castellar del Vallès tindrà lloc entre el 20 de febrer i l’1 de març.
 

El proper divendres dia 20 de febrer engegarà a l’Auditori Municipal Miquel Pont una nova edició de la Mostra de Cinema BRAM!, una iniciativa cultural que enguany se celebra per setè any consecutiu i que des de la seva estrena l’any 2009 ha comptat amb més de 10.000 espectadors.  
 
L’organització, formada per quart any per una comissió amb membres del Club Cinema Castellar Vallès (CCCV) i l’Ajuntament de la vila, ha previst enguany un total de 19 activitats. La programació aposta novament pel cinema independent i d’autor i incrementa l’accent en els continguts socials, dóna cabuda a les produccions locals i catalanes i concep el cinema com una eina per difondre valors educatius.
 
Les projeccions s’han distribuït en sis seccions: el PreBRAM!, amb dues activitats prèvies per escalfar motors; el BRAM! Musical, que tornarà a obrir la Mostra amb un cap de setmana dedicat a la música i el cinema; la “Finestra oberta”, o l’anomenat “BRAM! paral·lel”, que es consolida en l’aposta per treballs audiovisuals de l’àmbit local i català; la secció oficial, amb propostes presents a diversos festivals i fins i tot amb una primícia en l’àmbit estatal (Pride); el BRAM! Infantil, que arriba a la quarta edició promovent els valors educatius del cinema; i el BRAM! Escolar, que per segon any consecutiu farà que uns 3.200 alumnes de P3 a 2n de Batxillerat i l’Escola d’Adults vegin diferents films durant tot el mes de febrer.

BRAM! Musical
 
La Mostra de Cinema de Castellar del Vallès 2015 s’obrirà el divendres 20 de febrer amb La poma i el piano de cua, documental dirigit per Josep Vidal sobre la vida del pianista castellarenc Sebastià Soley. Després de la pel·lícula, el propi Sebastià Soley oferirà un “diàleg musical” intercanviant impressions amb el públic i tocant diverses peces al piano.
 
L’endemà dissabte, 21 de febrer, l’Auditori acollirà a les 21.30 h el concert El BRAM! Sonor. Un concert de cinema, a càrrec de les corals Musicorum, SOM·night i El Cor de la Nit. Es tracta d’una proposta de cant coral, dirigida per Sònia Gatell i amb Xavier Torras al piano, amb peces del compositor Alan Menkel, guanyador de 8 premis Oscar i de 6 Globus d’Or.
 
El BRAM! Musical es tancarà el 22 de febrer, a les 18.30 hores, amb el film Across the universe, un musical romàntic ambientat als anys 60 amb música de The Beatles.
 
Secció “Una finestra oberta”
 
L’oferta d’activitats paral·leles, que tindrà lloc entre dilluns 23 i divendres 27 de febrer, inclou quatre propostes. Així, dilluns, 23 de febrer, els directors Enric Escofet i Cèlia Vila (No Dust Films) presentaran el documental Les costures de la pell, un film sobre les condicions laborals dels tallers tèxtils a l’Índia, el teaser del qual es va presentar a l’edició del BRAM! 2014.
 
El dimarts, 24 de febrer, a les 20.30 h serà el torn de Sobre la marxa, un altre documental que en aquest cas gira al voltant de la figura de Josep Pujiula “Garrell”, també anomenat “El Tarzán d’Argeleguer”. Es tracta de l’opera prima del director Jordi Morató, que ha participat i ha estat premiada en diversos festivals de cinema.
 
Les propostes de la “Finestra Oberta” continuaran dimecres, 25 de febrer, a les 20.30 h, amb “Pere Koniec, cineasta sensacional”. Aquest dissenyador gràfic i cineasta independent presentarà dos migmetratges que han participat al Festival de Sitges (Policromía  i Difuminado).
 
Divendres, 27 de febrer, la “Finestra Oberta” es tancarà amb “Vila Hosta: una vocació audiovisual”. La sessió oferirà un petit tast de la trajectòria del castellarenc Joan Vila Hosta, amb quatre curts de ficció rodats als anys 70 i 80 i dos reportatges documentals: un sobre una visita a Lahiguera (Jaén) durant la Setmana Santa de 1982 i un altre sobre el Carnaval de l’any 2014 al carrer Major.
 
Secció oficial
 

La secció oficial del BRAM! 2015 inclourà un total de set propostes cinematogràfiques. La primera, que inaugurarà aquesta secció, serà el drama basc nominat als premis Goya Loreak (Flores) que es podrà veure dijous 26 de febrer a les 20.30 hores. L’acte comptarà amb la presentació d’un dels directors del film, José María Goenaga.
 
La següent pel·lícula programada és Leviatán, un drama social rus nominat a l’Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa i que acumula diversos premis, entre d’altres, el Globus d’Or a la millor pel·lícula de parla no anglesa.
 
Les tres sessions de l’endemà dissabte, 28 de febrer, s’iniciaran a les 17.00 hores amb Jimmy’s Hall, un drama polític de Ken Loach (director que repeteix presència a la mostra per tercera vegada). La sessió prevista a les 19.30 hores és Dos días, una noche, un film belga dels germans Dardenne de temàtica laboral protagonitzat per Marion Cotillard (i pel qual està nominada als premis Oscar).
 
Les sessions del dissabte 26 de febrer es completen amb Boyhood, a les 22.00 hores. El film, dirigit per Richard Linklater, es va filmar al llarg de 12 anys (2002-2013), però únicament en 39 dies de rodatge, i explica la infància i adolescència d’un nen nord-americà.
 
L’últim dia de projeccions del BRAM! 2015 serà diumenge 1 de març. A les 18 hores es projectarà La sal de la tierra, de Wim Wenders i Juliana Ribeiro Salgado, un documental premiat a Cannes sobre la vida i l’obra del fotògraf Sebastião Salgado.
 
La secció oficial es tancarà el mateix dia, a les 21 hores, amb Pride (Orgullo), que es projectarà per primera vegada a l’Estat espanyol. Es tracta d’una comèdia britànica basada en un fet real sobre el suport d’un grup de gais i lesbianes a un grup de miners en vaga.
 
Cal assenyalar que totes les pel·lícules es podran veure a l’Auditori Municipal Miquel Pont en versió original o versió original subtitulada.
 
BRAM Infantil!
 

Per quart any consecutiu, la Mostra de Cinema de Castellar del Vallès acollirà una proposta per als més menuts amb un caire educatiu. El BRAM! Infantil tindrà lloc el diumenge 1 de març. A les 11.00 hores s’han programat uns tallers de cinema al vestíbul de l’Auditori i la projecció del curtmetratge Perdut i trobat. A continuació, a les 12.00 hores, l’Auditori Municipal serà l’escenari d’una actuació breu de la Coral Sant Esteve. que oferirà un repertori tradicional irlandès previ a la projecció d’El secret del llibre de Kells, una proposta animada que va ser premiada al Festival d’Annecy.
 
BRAM! Escolar
 

Coincidint amb la celebració de la Mostra de Cinema de Castellar del Vallès, el municipi acollirà per segona vegada el BRAM escolar. Aquesta és una iniciativa impulsada pel Club Cinema Castellar Vallès i el servei de la Guia Didàctica de l’Ajuntament, que possibilitarà que 3.200 alumnes de la vila assisteixin a la projecció de set pel·lícules diferents, una per a cada cicle des d’educació infantil fins a Batxillerat i l’Escola Municipal d’Adults.
 
Premi especial del públic: les mongetes del ganxet
 

De la mateixa manera que en les anteriors edicions, el BRAM! 2015 inclourà novament un premi especial del públic, que concediran amb les seves votacions els espectadors de la mostra. La cinta guanyadora rebrà un guardó que consistirà en un sac de mongetes del ganxet, que l’organització s’encarregarà de fer arribar al director de la pel·lícula que resulti premiada, i també a la productora del film. A més, també se sortejaran 10 saquets de mongetes entre tots els participants.
 
També repeteix el Premi del Jurat Jove per tercer any consecutiu.
 
La venda d’abonaments del BRAM! s’inicia aquest divendres 6 de febrer
 
Els espectadors que comprin l’abonament podran accedir a la projecció de nou films, inclòs Winter Sleep que es projecta aquest divendres
 
L’organització de la Mostra de Cinema de Castellar del Vallès BRAM! presentarà els continguts de la 7a edició en públic aquest divendres, 6 de febrer, a les 21 hores, a l’Auditori Municipal Miquel Pont. Es farà de manera prèvia a la projecció de Winter Sleep, pel·lícula turca guanyadora de la passada edició del Festival de Cannes.
 
Precisament, els abonaments per assistir a la Mostra es posaran a la venda aquest mateix dia a la taquilla de l’Auditori, a partir de les 20.30 h. Els espectadors que el comprin podran assistir gratuïtament a la projecció de Winter Sleep del mateix dia i a la projecció de vuit pel·lícules més que es podran veure entre el 22 de febrer i l’1 de març.
 
La Mostra repeteix un abonament de baix preu: els espectadors podran gaudir d’un total de nou projeccions per un preu de 15 euros (10 euros en el cas dels socis del CCCV, que també podran dur un acompanyant gratis a Winter Sleep en cas de comprar l’abonament).
 
Les entrades individuals per assistir a les projeccions de pagament del BRAM! tindran un preu de 5 euros. Pel que fa al concert coral El BRAM sonor, el preu de les entrades serà de 10 euros (general), i 7,5 euros en el cas dels col·lectius amb descompte (menors de 25 anys, majors de 65 anys, posseïdors dels carnets de la Xarxa de Biblioteques i del Voluntariat per la Llengua, socis del CCCV i de L’Aula d’Extensió Universitària i abonats al BRAM!). Per a aquesta proposta, es podran reservar entrades a través del web municipal, www.castellarvalles.cat. 
 
Finalment, el BRAM! infantil tindrà un preu de 4 euros per assistir a les projeccions programades (Perdut i trobat i El secret del llibre de Kells) i al concert coral, mentre que l’acte d’obertura La poma i el piano de cua, els tallers del BRAM! Infantil  i els actes de la secció “Una finestra oberta” seran d’entrada gratuïta.
 
La reserves d’abonaments es poden fer del 7 al 25 de febrer a través del web www.clubcinemacastellar.com. També es poden adquirir de forma presencial a la taquilla de l’Auditori en dies de projecció del Club Cinema Castellar Vallès.

Últimes Notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016