Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Notícies :: Notícies dels cineclubs :: CLUB CINEMA CASTELLAR. NOVETATS PREMIADES I "CLÀSSICS" PER AL PRIMER TRIMESTRE 2015

Titular notícies

CLUB CINEMA CASTELLAR. NOVETATS PREMIADES I "CLÀSSICS" PER AL PRIMER TRIMESTRE 2015

Dijous 8 Gener 2015

Perdida, 20.000 días en la tierra i Winter Sleep són alguns dels títols destacats
 
El Club Cinema Castellar Vallès (CCCV) ha presentat la programació corresponent al primer trimestre de 2015. Cinc pel·lícules de cinefòrum, tres films dels Diumenges d'estrena i tres d'El documental del mes conformen l'oferta per als tres primers mesos de l'any. Aquest període també estarà marcat per la celebració de la 7a Mostra de Cinema BRAM!, entre el 20 de febrer i l'1 de març, i el 2n BRAM escolar, que durant tot el mes de febrer possibilitarà que més de 3.000 alumnes passin per l'Auditori per visionar una pel·lícula amb continguts a treballar a l'aula.

La programació del CCCV de gener, febrer i març combinarà alguns dels títols que figuren en els rànquings de millors pel·lícules del 2014, amb altres pel·lícules que en els darrers 20 anys s'han convertit en imprescindibles de la història del cinema. Així, el diumenge, 18 de gener, es projectarà Perdida (EUA, 2014) la darrera proposta de David Fincher (director d'El curioso caso de Benjamin Button, El club de la lucha o Seven). Aqust thriller d'intriga, adaptació del best-seller de Gillian Flynn, és protagonitzat per Ben Affleck i Rosamund Pike i acapara nominacions a diversos premis i festivals internacionals.

El 23 de gener serà el torn de 20.000 días en la Tierra (Regne Unit, 2014), un documental musical que gira al voltant de la vida del músic i icona cultural internacional Nick Cave. Amb idees sorprenents i un íntim retrat del procés artístic, la pel·lícula va obtenir els premis a millor director i millor muntatge al Festival de Sundance 2014.

Una setmana després, el 30 de gener, es podrà veure Un lugar en el mundo (Argentina, 1992), amb guió i direcció d'un referent del cinema llatinoamericà dels darrers anys: Adolfo Aristarain. Aquest drama rural és protagonitzat per alguns dels actors “fetitxe” del cineasta: Fedirico Luppi, José Sacristan i Cecilia Roth. Va guanyar la Concha de Oro del Festival de San Sebastián 1992, entre altres premis.

Sueño de invierno (Winter Sleep) (Turquia, 2014) és un altre dels plats forts del trimestre, que es projectarà el 6 de febrer. La pel·lícula de Nuri Bilge Ceylan va ser la guanyadora de la Palma d'Or al Festival de Cannes 2014. Narra la històrica d'un actor jubilat que dirigeix un hotelet a l’Anatòlia central amb l'ajuda de la seva jove esposa, de la qual està molt distanciat, i de la seva germana, una dona trista perquè s'acaba de divorciar.

Tot i formar part de la programació de cinefòrum, aquesta pel·lícula es projectarà a l’Auditori i s’inclourà en l’abonament del BRAM 2015, ja que el mateix dia es presentarà públicament la programació de la mostra local. La resta del mes de febrer estarà marcat precisament pel BRAM!, que acollirà una quinzena de projeccions.

El trimestre de cinefòrum es completarà el mes de març amb dos títols més. El 6 de març, es projectarà Celebración (Dinamarca, 1998), un dels films fundadors del moviment Dogma. Dirigida per Thomas Vinterberg (La caza, Submarino...), es tracta d'un corrosiu retrat d'una família de l'alta burgesia danesa, que va guanyar el Premi Especial del Jurat al Festival de Cannes 1998 i el Globus d’Or 1998 a la millor pel·lícula estrangera.

Finalment, el 20 de març, La vida dels altres (Alemanya, 2006) tancarà el trimestre de cinefòrum. Es tracta d'un thriller dramàtic que s'endinsa en les entranyes del servei d'intel·ligència i espionatge de la Stasi, la totpoderosa policia secreta del règim comunista de la RDA. Va guanyar l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa, entre d’altres premis.

El Documental del Mes, juntament amb Cal Gorina i L'Aula

La programació es completa amb la projecció d'El Documental del Mes, una iniciativa conjunta del CCCV, Cal Gorina i L'Aula d'Extensió Universitària que es du a terme el segon divendres de cada mes. Les propostes d'aquest trimestre són Everyday Rebellion (Àustria-Suïssa, 2013), el 9 de gener, Mercedes Sosa, la voz de Latinoamérica (Argentina, 2013), el 13 de febrer, i The Good Son (Israel, 2013), el 13 de març.

El cineclub inicia l'any 2015 amb les mateixes ganes d'apropar un cinema independent i d'autor i que no es sol trobar a les sales comercials de la comarca a tots els castellarencs. L'entitat, que compta amb tres anys i mig de vida, va assolir l'any passat un récord de projeccions, sumant el conjunt de totes les programacions en què participa. En total van ser més de 80 sessions de cinema, superant amb escreix els 7.000 espectadors.

Més, sobre...: club cinema castellar , bram
Últimes Notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016