Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Notícies :: Notícies dels cineclubs :: FESTIVAL GOLLUT A RIBES DE FRESER

Titular notícies

FESTIVAL GOLLUT A RIBES DE FRESER

Dijous 10 Juliol 2014

Una mostra de talent creatiu audiovisual i fotogràfic de temàtica social, se celebrarà per primera vegada aquest estiu a Ribes de Freser

El petit festival d'un dia es organitzat pels Amics del Cinema en col·laboració amb la Comissió de Festes de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Ribes de Freser i la Federació Catalana de Cineclubs. Hi haurà diferents empreses i entitats col·laboradores, de moment s'han adherit el Consorci de Turisme de la Vall de Ribes, l'Ajuntament de Planoles, Pixin, empresa de creació gràfica i Dinàmic Enginy, empresa de comunicació web i audiovisual.

 

El perquè dels Premis Gollut

Els Amics del Cinema de la Vall de Ribes, després de cinc anys d'assumir la gestió del Cinema Catalunya, enceten amb aquesta mostra una nova línia d'actuació pel foment del cinema i la creativitat audiovisual: Els Premis Gollut on es reconeixeran obres dels creadors fotogràfics, audiovisuals i cinematogràfics. Un motiu més per a mantenir obert el nostre cinema centenari.
Per aquesta raó es s'han creat els Premis propis i identificables amb Ribes de Freser i la Vall de Ribes per extensió, que s'atorgaran per primera vegada aquest estiu, el dia 24 d'agost de 2014.

Els Amics del Cinema de la Vall de Ribes, no només volen reconèixer el talent audiovisual i fotogràfic sinó que també el contingut i els valors transmesos en les obres.

El dia a dia de les persones que vivim en la societat del segle XXI és un contrast constant entre pols oposats. Com el nying i el nyang. Crisis i progrés econòmic. Vulneració dels drets humans i augment de la consciència social. Retallades públiques i de l'estat del benestar versus l'augment dels beneficis dels grans poders financers. Coneixement dels fenòmens naturals i alhora també sabem que l'activitat humana contribueix al canvi climàtic.

Els Premis Golluts són uns premis locals que reconeixen valors globals.

Els premis es lliuraran en un moment de festa estiuenca, si, però sense deixar de ser conscients de les coses que no funcionen bé al nostre món. Com la vida mateixa. Els Premis Gollut esdevenen aquest contrapunt.

també, per la mateixa raó, per trobar un referent a la injustícia social a la Vall de Ribes, el nom dels Premis, és un reconeixement als Golluts.
Els Amics del Cinema van convocar un concurs de disseny d'aquests premis, que va resultar guanyadora Anna Llàcer, dissenyadora amb orígens familiars a la Vall de Ribes.

Els Premis Gollut consisteixen en una estatueta original del disseny guanyador realitzat per aquesta finalitat.

Els Premis Gollut són un reconeixement públic a la creativitat i als valors socials que transmeten també les obres presentades. No tenen dotació econòmica expressament, perquè la consciència social, tant si és individual com col·lectiva, no té preu. És un valor per si sol. Aniran acompanyats de premis en espècies que s'establiran amb les empreses col·laboradores.

Els Golluts, una comunitat discriminada

Els Golluts eren una comunitat de persones que va ser discriminada fins a la seva desaparició a mitjans del segle vint. Mesuraven menys de metre vint. També se'ls coneixia com a nans de Ribes, i solien habitar els entorns de la vall de Ribes. La majoria d'aquests personatges tenien goll, una patologia inofensiva però de mal d'aspecte, que suposà una discriminació a tota la comunitat.
El fet d'anomenar Gollut al premis atorgats pels Amics del Cinema de la Vall de Ribes, suposa també fer un reconeixement públic al que van significar i en certa manera, reconèixer la injustícia i vulneració dels drets socials a tota la comunitat de Golluts que habitaren a la Vall de Ribes, com a exemple del que passa en la vulneració dels drets humans a tot el món.

Premis Golluts "La invasió de la Festa"

Aquest any el tema de la Festa Major de Ribes de Freser que se celebra del 14 a 18 d'agost, és la "Invasió de la Festa", sobre els fets paranormals produïts per les invasions extraterrestres, els OVNIS i tot el que pot venir d'altres universos interestel•lars. Hi haurà categories inspirades tot el que succeirà durant la Festa Major i el tema d'enguany, que dóna molt joc a la creativititat.

Categories dels premis

PREMIS FOTOGRÀFICS
• Millor Fotografia Selfie "La invasió de la Festa"
• Millor Reportatge de 5 fotografies "La invasió de la Festa"

PREMIS AUDIOVISUALS
• Millor documental de denúncia social.
• Millor Vídeo Selfie de la Vall de Ribes
• Millor Curtmetratge Protagonitzat per una Entitat Social.
• Millor Curtmetratge de Temàtica Lliure.

Per a més informació consultar les bases - Mira el detall de les categories

Últimes Notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016