Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Notícies :: Festivals :: FINALITZA EL BRAM AMB RÈCORD DE PÚBLIC. CLUB CINEMA CASTELLAR

Titular notícies

FINALITZA EL BRAM AMB RÈCORD DE PÚBLIC. CLUB CINEMA CASTELLAR

Dilluns 24 Febrer 2014

La Mostra de Cinema BRAM! es tanca amb prop de 2.300 espectadors, la major assistència en sis edicions

Vivir es fácil con los ojos cerrados s’endú el Premi Especial del Públic i el Premi del Jurat Jove

Un total de 2.293 espectadors han assistit en els darrers dies a les 21 sessions  que configuraven el programa de la 6a Mostra de Cinema de Castellar del Vallès. El BRAM! 2014 ha assolit novament el rècord d’assistència de totes les edicions celebrades fins al moment, superant en quasi 200 espectadors l’assistència de l’any 2013, en 550 la de 2012 i en 300 la xifra registrada el 2011.

El més vist

La secció oficial de la mostra ha acumulat 1.322 espectadors. Enguany, la pel•lícula més vista ha estat Vivir es fácil con los ojos cerrados. La gran triomfadora dels premis Goya va omplir pràcticament l’aforament de l’Auditori Municipal Miquel Pont amb un total de 280 espectadors. En segona posició segueix, amb 263 espectadors, la sessió inaugural, amb Tots volem el millor per a ella, que va comptar amb l’assistència de la directora del film, Mar Coll.

A continuació, i per ordre d’assistència, se situen La vida de Adèle (178 espectadors), De tal padre, tal hijo (170 espectadors), La gran belleza  (140 espectadors), La plaga (120 espectadors), i Nymphomaniac (amb 110 espectadors a la primera part i 61 a la segona part).

Pel que fa a la resta de seccions, el BRAM musical va assolir 398 espectadors, entre el concert d’Orquest:art que duia per títol Música & Cinema (amb 260 espectadors) i la projecció de El último concierto (amb 138 espectadors).

D’altra banda, la secció “Una finestra oberta” va acumular 381 espectadors, amb propostes encapçalades pels documentals de Josep Vidal, Birmània, pagodes, monjos i generals, i de Pere Joan Ventura, Plou i fa sol, amb 75 espectadors cadascun. Aquesta secció presentava un total de nou propostes, incloent-ne de locals, catalanes i de la resta de l’Estat espanyol, entre les quals va destacar el reconeixement a la trajectòria cinematogràfica del cineasta Manuel Esteban. Al llarg de tota la setmana, han desfilat per la mostra de cinema diversos directors i persones vinculades al món del cinema, com ara el cineasta Pere Portabella i el música Carles Santos.

Finalment, el BRAM infantil va arribar als 191 espectadors, entre la projecció d’Ernest et Célestine (106 espectadors) i els tallers de cinema i la projecció de curts d’Espaiart (85 espectadors).

A totes aquestes xifres cal sumar-hi els 3.200 alumnes dels centres docents de Castellar que al llarg d’aquest mes de febrer i fins al proper 4 de març han vist o veuran alguna proposta cinematogràfica dins la secció del BRAM escolar.

El palmarès

La comèdia dramàtica Vivir es fácil con los ojos cerrados (Espanya), de David Trueba, s’ha endut el Premi Especial del Públic amb una puntuació mitjana de 8,5 punts. La cinta espanyola s’ha imposat per només cinc centèsimes a De tal padre, tal hijo (Japó). A continuació han quedat situades La vida de Adèle  (7,3 punts), La plaga (7,2 punts), La gran belleza (7,0 punts), Nymphomaniac 1 (7,0 punts), Tots volem el millor per a ella (6,7 punts) i Nymphomaniac 2 (6,3 punts).

El  Premi Especial del Públic és un guardó instaurat per l’organització de la Mostra de Cinema a partir de les votacions que fan els mateixos espectadors. El premi consisteix en un sac de mongetes del ganxet, producte típic castellarenc que compta amb denominació d’origen pròpia. Els films guardonats en les edicions anteriors han estat Corazones rebeldes (en l’edició 2009), Looking for Eric (en la de 2010), Pa negre (en la de 2011), La voz dormida (en la de 2012) i La parte de los ángeles (en la del 2013).

El cineasta David Trueba i la productora Cristina Huete s’enduran mongetes del ganxet per partida doble, ja que la seva pel•lícula Vivir es fácil con los ojos cerrados també ha estat escollida com a millor film per part del Jurat Jove constituït per segona vegada. En l’edició d’enguany ha estat conformat pels integrants de la productora Invitia Productions.

També podran gaudir de les mongetes del ganxet els votants del Premi Especial del Públic escollits per sorteig. L’organització contactarà al llarg d’aquesta setmana amb els guanyadors per comunicar-los que la seva butlleta ha resultat guanyadora.

Per tercer any consecutiu, la Mostra de Cinema de Castellar del Vallès ha estat organitzada conjuntament per l’entitat Club Cinema Castellar Vallès i l’Ajuntament de la vila.

Castellar del Vallès, 24 de febrer de 2014

Més, sobre...: bram , club cinema castellar
Últimes Notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016