Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Notícies :: Notícies de la Federació :: UN NOU DOCUMENTAL AL CATÀLEG CINESUD: "CANÇO PER AMINE"

Titular notícies

UN NOU DOCUMENTAL AL CATÀLEG CINESUD: "CANÇO PER AMINE"

Divendres 11 Octubre 2013

França – Itàlia 2009, 53 min. VO francès-àrab. Subtítuls en català.- Direcció i muntatge: Alberto Bougleux; Càmera i so: Alberto Bougleux, Sophie Lorant, Sebastiano d'Ayala; Música original: Felipe Canales; Muntatge de so: Carlos Pons - Mosaic Project: Assistent de direcció: Fanette Bonnet; Assistent de muntatge: Laura Jordan; Traduccions: Farida Bouabdalah; Postproducció: Sonoblok - Barcelona; Producció: Sodepau, CFDA, ZaLab.

Cada dimecres, a la plaça Addis Abeba d'Alger, les mares i persones pròximes dels algerians segrestats per l'exèrcit i la policia es reuneixen per manifestar-se davant la Comissió Nacional per a la Promoció i la Protecció dels Drets de l'Home. Són oficialment 6.146 els algerians desapareguts durant els anys de la "guerra contra el terrorisme" (1991-...). Són homes, dones, ancians, joves. Molts d'ells acusats injustament de donar suport al terrorisme islamista durant la guerra civil que en els anys '90 destrossa el país i deixa 200.000 morts. (...) Les desaparicions es defineixen avui com a "danys col·laterals". L'Estat es reconeix "responsable però no culpable". La indemnització que s'ofereix avui a les famílies és concedida a canvi de la renúncia a la veritat sobre el destí dels desapareguts. Nassera Dutour, després de la desaparició del seu fill Amine el 1997, ha dedicat la seva vida a la construcció del moviment dels familiars de les víctimes que avui lluita per al dret a la memòria, la veritat i la justícia. En francès i àrab, amb subtítols en català i castella.

Podeu posar-von en contacte amb nosaltres si us interessa programar-la. Us recordem que el catàleg CINESUD està a disposició de tots els cineclubs del món.


Últimes Notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016