Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Notícies :: Festivals :: MOSTRA DE CINEMA DE CASTELLAR DEL VALLÈS. 5è BRAM

Titular notícies

MOSTRA DE CINEMA DE CASTELLAR DEL VALLÈS. 5è BRAM

Dijous 7 Febrer 2013

La Mostra de Cinema de Castellar del Vallès tindrà lloc entre el 18 i el 24 de febrer de 2013

Castellar del Vallès viurà entre el 18 i el 24 de febrer la 5a Mostra de Cinema de la vila BRAM!, una iniciativa cultural que es va estrenar l’any 2009 i que ha comptat amb prop de 6.000 espectadors en les seves quatre primeres edicions. Per segon any consecutiu, l’organització anirà a càrrec d’una comissió formada pel Club Cinema Castellar Vallès (CCCV) i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del municipi.

Aquesta nova edició del BRAM! comptarà amb un total de 13 projeccions, dues més que en l’anterior edició. La programació combinarà novament les  pel·lícules de temàtica social i d’autor, la majoria de les quals han estat premiades o nominades a diversos festivals, amb l’aposta per donar a conèixer el treball audiovisual de diversos castellarencs i les activitats impulsades des de les entitats i la societat civil. A més, es recupera l’acte de reconeixement a una trajectòria, que en aquest cas serà per al cineasta terrassenc Antoni Padrós. Alhora, la Mostra consolida el BRAM! Infantil, una iniciativa que pretén promoure el valors educatius del cinema.

La Mostra repeteix un abonament de baix preu que donarà accés a totes les pel·lícules de pagament (exceptuant la sessió infantil) que es projectaran durant els dies 22 i 24 de febrer. Així, els espectadors podran gaudir d’un total de cinc projeccions per un preu de només 10 euros (8 euros en el cas dels socis del CCCV i L’Aula d’Extensió Universitària). Les persones que decideixin comprar el seu abonament, a més, rebran en el moment de la compra invitacions per poder assistir a l’acte de reconeixement a Antoni Padrós, a la sessió inaugural de la mostra i a la presentació de la pel·lícula Toastmaster, del castellarenc Èric Boadella.

Acte d’obertura amb Una pistola en cada mano

Per a la sessió d’obertura, que tindrà lloc el dijous 21 de febrer, a les 21 h, s’ha programat la pel·lícula catalana Una pistola en cada mano. La productora de la pel·lícula, Marta Esteban, ha confirmat la seva presència a la inauguració del BRAM!, que engegarà amb aquest film dirigit per Cesc Gay i que recentment ha estat premiat amb 4 Premis Gaudí. Es tracta d’una comèdia sobre les carències i debilitats dels homes d’avui dia.

Les cinc pel·lícules restants, incloses en l’abonament de 10 euros, es podran veure entre els dies 22 i 24 de febrer. Així, divendres 22, a les 22 h, s’ha programat El capital, un thriller polític sobre l’ascens d’un cínic empleat de banca en plena crisi econòmica a tot el planeta.

Les dues sessions de l’endemà dissabte, 23 de febrer, s’iniciaran a les 19 hores amb La parte de los ángeles. La pel·lícula, una comèdia dramàtica de Ken Loach, va rebre el 2012 el Premi Especial del Jurat al Festival de Cannes. La sessió prevista per a les 22 hores proposa El profesor, un film nord-americà dirigit per Tony Kaye i interpretat per Adrien Brody. La història narra les vivències d’un professor substitut que arriba a un centre de secundària on els alumnes estan desmotivats.

L’últim dia de projeccions del BRAM! 2013 serà diumenge 24 de febrer. A les 17 hores es projectarà En la casa, de François Ozon, una comèdia dramàtica també ambientada a les aules premiada el 2012 amb la Concha de Oro del Festival de San Sebastián, on també va obtenir el premi al millor guió, i també al Festival de Toronto. Finalment, la pel·lícula de Pablo Berger Blancanieves tancarà la Mostra a les 20.30 h. El film, que és una adaptació del popular conte dels germans Grimm, ha estat premiat recentment amb 4 Premis Gaudí i 2 premis al Festival de San Sebastián. A més, compta amb 18 nominacions als Premis Goya 2013.

Cal assenyalar que totes les pel·lícules es podran veure a l’Auditori Municipal Miquel Pont en versió original o versió original subtitulada.

Reconeixement a Antoni Padrós

A banda de la programació del cap de setmana, el BRAM! homenatjarà la trajectòria del terrassenc Antoni Padrós, considerat una figura singular en la història del cinema català. El cineasta, que assistirà a l’acte, acumula una filmografia que entronca amb l’underground nord-americà i el cinema militant europeu. Durant el franquisme, la seva llibertat creativa el va dur a fer un cinema que ha estat qualificat de franctirador, transgressor, creatiu i independent. L’acte, que tindrà lloc dilluns 18 de febrer, a les 21 h, compta amb el suport de la Filmoteca de Catalunya, que recentment ha restaurat i editat completament l’obra cinematogràfica de Padrós.

Un BRAM! molt castellarenc

Al llarg de la setmana, es podran veure a més diverses propostes audiovisuals i musicals realitzades per castellarencs. Així, el mateix dilluns, 18 de febrer, a les 18.30 h, Joan Vives presentarà quatre curtmetratges agrupats sota el títol El romànic proper. Les peces, d’uns 15 minuts de durada, donen a conèixer quatre elements patrimonials de Castellar, com són Castellar Vell, Santa Maria de les Arenes, Santa Maria del Puig de la Creu i Sant Pere d’Ullastre. Amb l’acte, es formalitzarà la donació d’aquest fons d’imatges a l’Arxiu Municipal.

L’endemà dimarts, 19 de febrer, a les 21 hores, el grup instrumental de cambra d’Espaiart Orquest:art oferirà el concert titulat “BSO, cinema en música”. Sota la direcció de Xavier Torras, 50 músics repassaran el significat de la música en el cinema des dels seus inicis fins arribar als nous compositors integrats en el corrent de desenvolupament de la música aplicada. Entre d’altres autors, s’interpretaran temes de Richard Rodgers, John Williams i el mateix Xavier Torras.

Dimecres 20 de febrer, a les 19.00 h, tindrà lloc una sessió de projecció de diversos curtmetratges relacionats amb castellarencs. Entre d’altres produccions, es presentarà Good Morning, del grup de produccions videogràfiques de l’Institut Puig de la Creu. Aquest curt va rebre el 2n premi de la 12a edició del Festival Camera Zizanio de Pyrgos (Grècia), el desembre de 2012. Aquest és l’únic acte de tota la mostra que no tindrà lloc a l’Auditori Municipal Miquel Pont, sinó que es farà a la Sala d’Actes d’El Mirador.

Una altra de les propostes castellarenques és la projecció de Vinyes, barraques i barraquers, de Josep Vidal. Aquest curtmetratge de 43 minuts homenatja el grup de reconstructors de barraques de vinya del Centre Excursionista de Castellar, que des de fa algun temps han refet algunes d’aquestes construccions de pedra seca de finals del segle XIX i inicis del segle XX localitzades a l’entorn natural del municipi. L’acte tindrà lloc dijous 21 de febrer a les 18.30 h.

La darrera projecció vinculada amb Castellar és Toasmaster, el primer llargmetratge del director i guionista d’Èric Boadella. El castellarenc presentarà divendres 22 de febrer, a les 19 h, aquesta producció EUA-Espanya basada en la tradició armènia del Tamada o “El mestre del brindis”. El film, que es podrà veure en versió original en armeni i anglès subtitulada en català, narra la relació entre dos familiars de generacions diferents.

BRAM Infantil!

Per segon any consecutiu, la Mostra de Cinema de Castellar del Vallès acollirà una proposta per als més menuts amb un caire educatiu. El BRAM! Infantil tindrà lloc el dissabte 23 de febrer, a les 16.30 h, i consistirà en la projecció d’una selecció de 17 animacions d’El Meu Primer Festival, un certamen adreçat a un públic escolar i familiar que des de fa cinc anys es du a terme a Barcelona. Els curts que es projectaran estaran agrupats en dues parts segons l’edat recomanada: així, a les 16.30 h es projectaran les animacions adreçades a la franja de 4 a 8 anys, mentre que a les 17.30 h serà el torn per als infants de 8 a 12 anys.

Premi especial del públic: les mongetes del ganxet

De la mateixa manera que en les anteriors edicions, el BRAM! 2013 inclourà novament un premi especial del públic, que concediran amb les seves votacions els espectadors de la mostra. La cinta guanyadora rebrà un guardó que consistirà en un sac de mongetes del ganxet, que l’organització s’encarregarà de fer arribar al director de la pel·lícula que resulti premiada, i també a la productora del film. A més, també se sortejaran 10 saquets de mongetes entre tots els participants.

Una novetat d’aquest any és la introducció del Premi del Jurat Jove, que estarà format per set joves procedents de l’Institut Puig de la Creu i de l’Espai Jove.

Preu de les entrades

Les entrades individuals per assistir a les projeccions de pagament del BRAM tindran un preu de 5 euros. Tot i així hi haurà diverses promocions, com ara les que oferiran alguns establiments de restauració de la vila, que permetran obtenir vals de descompte del 20% (entrades a 4 euros). Aquests vals es podran aconseguir a les pastisseries Andreví, Muntada i Villaró, els restaurants Els Germans, Casa Pedro, Garbí, Mas Umbert i Airesol, els establiments Càrnicas Merche, La Volta i la Cocteleria Boston. Tots aquests establiments oferiran aquests dies menús o productes que duran la marca “BRAM!”.

D’altra banda, els mestres i professor que presentin el seu carnet acreditatiu podran beneficiar-se d’un descompte per les dues pel·lícules vinculades amb el món de l’ensenyament: El profesor i En la casa. En aquest cas, el preu de les entrades per accedir a cadascuna de les pel·lícules serà de 3 euros.

Pel que fa al concert d’Orquest:art, el preu de les entrades serà de 10 euros (general), 7,5 euros (menors de 25 anys i majors de 65 anys) i 5 euros (socis del CCCV i abonats al BRAM!).

Finalment, el BRAM! infantil tindrà un preu de 3 euros per a cada assistent, mentre que el reconeixement a Antoni Padrós, l’acte inaugural i les projeccions de Joan Vives, l’Institut Puig de la Creu, Josep Vidal i Èric Boadella seran d’entrada gratuïta.

Abonaments

Els abonaments a les sessions de pagament que tindran lloc entre el 22 i el 24 de febrer, exceptuant les sessions infantils, tindran un preu de 10 euros (8 euros per als socis del CCCV i L’Aula d’Extensió Universitària).  La compra inclou invitacions per a les sessions de reconeixement d’Antoni Padrós, l’acte inaugural i la projecció de Toasmaster.

La reserves es poden fer a través del web www.clubcinemacastellar.com. També es poden adquirir de forma presencial a la taquilla de l’Auditori els dies 10 de febrer (de 17 a 18 h), 15 de febrer (de 20 a 21 h), 17 de febrer (de 17 a 20 h) i els dies de sessió del BRAM!.

Més, sobre...: club cinema castellar , BRAM
Últimes Notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016