Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Federació Catalana de Cineclubs :: Notícies

Titular notícies

Divendres 14 Febrer 2020
El Cine Club Hal2002 de Molins de Rei reprèn l’activitat a La Peni

La Peni i el Cine Club HAL 2002 han signat un conveni per recuperar l’activitat de cineclub a Molins de Rei. El conveni estableix que la programació ordinària es projectarà a la sala de La Peni i a més a més hi haurà una col·laboració entre les dues entitats per organitzar altres activitats extraordinàries que girin al voltant del cinema.


 

Divendres 31 Gener 2020
El jurat del Premi Miquel Porter format per Tariq Porter del Cineclub de La Garriga, Gabriel Vega del Cineclub La Ràpita i Laura  Marino del Cineclub Barcelona Espai de Cinema i concedit per l'Associació Amics del Miquel Porter i Moix i la Federació catalana de cineclubs dins la 10a Edició de la Mostra Miradocs ha decidit atorgar el premi al documenta
QUÈ TAL, PASCUAL

Perquè descobreix un personatge carismàtic aconseguint des del principi enganxar a l’espectador, jugant amb la ironia, l’emotivitat i la seva imaginació en la construcció del personatge.

La Directora la Bárbara Brailovsky ni cap de l'equip pot venir però ens ha fet arribar un text

"Quiero agradecer muchísimo este premio en mi nombre y en el del equipo, y también el apoyo y el incentivo que significa poder participar en estos espacios que se sostienen con muchísimo esfuerzo, en un contexto vertiginoso y voraz en donde no es fácil hacer cine documental.  Agradecer a l'Associació Amics de Miquel Porter i Moix y a la Federació catalan de cineclubs por este premio que me alegra tanto recibir en este momento de mi incipiente carrera como documentalista. También agradecer al Máster de la UAB que apoya y promueve este tipo de proyectos.

Siento mucho no poder asistir, soy actriz y estoy en una función de una pieza mientras esta entrega sucede. Muchísimas gracias!

Salut"

Dimecres 22 Gener 2020
Anicet Altés, recollint el seu nomenament com a Soci d'Honor de la nostre entitatL'Anicet Altés, Soci d'honor de la Federació catalana de cineclubs ha mort. A la imatge, el 7 de juny del 2008 en la 3a Jornada del Cineclubisme a Vic recollint el diploma com a Soci d'Honor.

El text següent ha estat recollit de la web del 9Nou

Aquest dilluns ha mort a Vic el metge ginecòleg i activista cultural Anicet Altés, que el passa dia 6 de gener havia complert els 99 anys. Nascut a Sabadell, es va establir a Vic com a metge l’any 1947, on va exercir fins la jubilació. Va ser pioner en l’aplicació de tècniques avançades d’assistència al part, i va assistir-ne milers, tan a les clíniques de Vic com a domicilis d’Osona i el Ripollès. Ell mateix calculava que havien estat uns sis mil en tota la seva trajectòria. Una vegada jubilat de la sanitat pública i, més tard, de la seva consulta particular, va continuar actiu al Col·legi de Metges, en especial en la investigació i publicació de biografies de metges osonencs. També va escriure els llibres Parir o no parir i Ahir… i abans d’ahir. Records d’un metge. Altés va estar vinculat a nombroses entitats: va ser el primer president d’Òmnium Cultural a Osona, i va presidir també el Cineclub Vic i l’Orfeó Vigatà. Ara fa tres anys, el món associatiu de Vic li va retre un homenatge al Casino en reconeixement de tota la seva trajectòria. “La seva era una disponibilitat total per fer allò que tocava, allò que era el deure de fer en un país on tot estava prohibit”, va dir en aquella ocasió el poeta Lluís Solà.

El funeral d’Anicet Altés tindrà lloc aquest dimecres a les 10 del matí al Tanatori de Vic.

Divendres 17 Gener 2020
El millor cinema infantil per gaudir en família, diumenges al migdia al Teatre de Lloret. No us ho perdeu! Petit Adler


 

Dimecres 15 Gener 2020
Aquesta és una convocatòria per participar com a jurat cineclubista a la MACCA organitzada pel Cineclub 8 1/2 de Cassà de la Selva i atorgar el premi Miquel Porter del cineclubisme català.

El cineclub us vol convidar a venir a Cassà de la Selva el diumenge 2 de febrer a fer de jurat del Correcurts de la MACCA, la Mostra d´Animació i Curtmetratges de Cassà.

El Jurat Porter Moix haurà d’anar el diumenge 2 de febrer a un dinar a Cassà de la Selva. Posteriorment, a les 19 hores, es projectaran els curts i després de la deliberació es lliuraran els premis.

Aquest premi està organitzat per l’Associació d’Amics de Miquel Porter i per la FCC. Té una dotació de 150€.

Esperem les vostres candidatures abans del proper 24 de gener. Necessitem dues persones, la tercera serà un integrant del Cineclub 8 1/2.

Aquí teniu el programa de la MACCA:

 

Feed RSS de notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016