Federació catalana de cineclubs

Gestionem programacions i serveis cinematogràfics a cineclubs, entitats sense ànim de lucre i administracions

Federació Catalana de Cineclubs :: Notícies

Titular notícies
Divendres 19 Juny 2020
Resum reunió cineclubs confinats (13 de juny, 2020)

Hi assisteixen: Pablo Sancho FCC, Olga Iglesias FCC, Joan Miquel Gual FCC, Cineclub 39 escalons (Toni Mas) Manacor, Cineclub Adler (Joan Moret) Lloret de Mar, Cineclub Altafulla Link (José Manuel Ruiz) Altafulla, Cineclub Amics del Cinema de la Vall de Ribes (Núria Font) Ribes de Freser, Cineclub Ass. Cultural Granollers (Ricard Caussa) Granollers, Cineclub BEC (Emma Fernández) Barcelona, Cineclub Bigues i Riells (JuanMa Illán) Bigues i Riells, Cineclub Club Cinema Castellar del Vallès (Àlex Portolés) Castellar del Vallès, Cineclub d'Enginyers (Juan Manuel García Ferrer) Barcelona, Cineclub Gegants de Tavertet (Carles Valero) Tavertet, Cineclub La Garriga (Roser Folguera) La Garriga, Cineclub La Comarca del Moianès (Antonio Fernández) Castellterçol, Cineclub La Ràpita (Gabriel Vega) St Carles de la Ràpita, Cineclub La Seu d'Urgell (David Canut) La Seu d’Urgell, Cineclub Manresa (Conxita Parcerisas, Enric Tierz, Enric Roca) Manresa, Cineclub Patronat Social Premianenc (Laura Casanova) Premià de Mar, Cineclub Sabadell (Pep Sunyer i Rosa Ribell) Sabadell, Cineclub Vic (Montse Comerma) Vic, Cineclub Xiscnèfils (Lluís del Espino) (Cerdanyola del Vallès).
 

Divendres 19 Juny 2020
Us fem arribar aquest missatge del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Divendres 12 Juny 2020
Les entitats i cineclubs esperen poder reobrir al públic durant la desescalada en un escenari d’incertesa, aforament reduït i estrictes mesures de seguretat.

Un article que pots llegir a Xarxanet

Divendres 5 Juny 2020

Dissabte 23 Maig 2020
Els usuaris i usuàries de biblioteques tenim a disposició més de 2.300 pel·lícules, que podem visionar gratuïtament. Ara mateix, degut a les restriccions causades pel COVID-19, sembla un moment òptim per utilitzar i gaudir d'aquest recurs. Per això, la biblioteca del Vapor Vell i la Federació catalana de cine-clubs (FCC) hem decidit juntar esforços per crear el cicle A Riure, que no és poc. Consisteix en cinc obres, d'ahir i d'avui, la majoria aptes per a tots els públics. Cada un dels títols que hem seleccionat, ha estat elegit degut a dos motius:

1.Temes d'interès de cada pel·lícula (normalment, un rerefons social d'actualitat o històric)

2.Elements interessants del llenguatge o l'estètica cinematogràfica

Més enllà, cada projecció comptarà amb una fitxa descriptiva en format PDF, i una vídeo-introducció feta per un/a especialista vinculat/da a la FCC, que es penjarà en obert al canal YouTube de la FCC. També, durant una setmana, qui tingui interès podrà preguntar-li el que vulgui sobre la pel·lícula, en l'email que hi ha a disposició. Finalment, el dinamitzador o dinamitzadora suggerirà films similars al de cada sessió, disponibles en el catàleg d'E-films, per a que puguem seguir gaudint i aprofundint en els nostres interessos.

Com funciona?

Una setmana abans del col·loqui mira la video-introducció de la pel·lícula al canal de Youtube de la Federació Catalana de Cineclubs.
https://cutt.ly/DyPxd8q

Mira la pel·lícula a través d'#eBiblio Catalunya, gratis amb el teu carnet de Biblioteca.
https://catalunya.ebiblio.es/opac/?locale=ca#index

Participa del col·loqui a Jitsi:
https://meet.jit.si/clubdecinemavaporvell

T'hi apuntes?

Feed RSS de notícies
Apunta't a les nostres newsletters
LES NOSTRES IMATGES

Trobada de programadors de cineclubs. Vilafranca del Penedès. 18.06.2016PRESENTACIONS, CURSOS I TALLERS 2016